CSM a validat noua conducere a Tribunalului Caraş-Severin şi a Judecătoriei Reşiţa

Alin Chiseev este, de astăzi, noul preşedinte al Tribunalului Caraş-Severin, iar Rodica Bălăunţescu a preluat, tot de astăzi, conducerea Judecătoriei Reşiţa. Secţia pentru Judecători a CSM a acceptat în şedinţa de ieri propunerile preşedintei Curţii de Apel Timişoara, delegările devenind efective de astăzi.

Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis ieri să accepte propunerile făcute de preşedinta Curţii de Apel Timişoara pentru funcţiile de preşedinte şi vicepreşedinte ai Tribunalului Caraş-Severin, respectiv de preşedinte al Judecătoriei Reşiţa.

Judecătorul Alin Chiseev, un adevărat reper etic pentru magistraţii din toată zona de vest a ţării, a fost delegat, la propunerea preşedintelui CAT, pe funcţia de preşedinte al Tribunalului Caraş-Severin, până la ocuparea postului prin concurs, dar nu mai mult de şase luni. Acesta va fi ajutat în conducerea instanţei de către judecătorul Valentin Cosmin Cipu-Drăghici, delegat în aceleaşi condiţii.

leader board 728 x 90 px

Cât priveşte conducerea Judecătoriei Reşiţa, aici avem parte de o delegare inedită. După ce niciun judecător din instanţă nu a acceptat sau nu îndeplinea condiţiile pentru a fi delegat pe postul vacant de preşedinte, Curtea de Apel a decis numirea judecătoarei Rodica Bălăunţescu de la Tribunalul Caraş-Severin ca preşedinte al Judecătoriei Reşiţa, delegare care intră în vigoare tot de astăzi şi în aceleaşi condiţii enumerate mai sus.

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV. Cine va conduce Tribunalul Caraş-Severin şi Judecătoria Reşiţa? Curtea de Apel a făcut propunerile