Crucea Roșie are grijă de bolnavii reșițeni! Spitalul, salvat de donații!

După ce la începutul verii un transport consistent cu medicamente a ajuns la Spitalul Județean din Reșița, conducerea s-a declarat deschisă spre orice fel de donații. Nu a durat mult până ce Crucea Roșie și-a îndreptat iar atenția spre bolnavii din municipiu, cu o nouă donație de materiale sanitare.

Transportul cu materiale sanitare și medicamente a ajuns la Reșița la începutul acestei săptămâni. Acestea provin ca donație de la o fundație din Italia care obișnuiește să vină în ajutorul instituțiilor din județul Maramureș. Se pare că luna aceasta și Caraș-Severinul a avut norocul să fie în vizorul italienilor mărinimoși, dar mai ales al celor de la Crucea Roșie, filiala cărășeană, care a considerat că cel mai îndreptățit să primească aceste ajutoare este spitalul din Reșița.

Valoarea totală a donației atinge suma de 25.000 de lei și asigură, cu siguranță, o mare parte din necesarul spitalului de la Reșița. Cei mai fericiți sunt bolnavii din saloane care, cel puțin pentru o perioadă, nu vor mai fi nevoiți să-și cumpere până și cel mai banal bandaj din banii personali.

Reprezentanții filialei cărășene de Cruce Roșie asigură unitățile spitalicești din Caraș-Severin că astfel de donații vor continua să apară pe toată raza județului. Mai mult decât atât, aceștia speră ca și cetățenii cu posibilități financiare să înțeleagă importanța sistemului sanitar și să învețe să investească în reabilitarea acestuia.