9.000.000 de euro pentru străzi ca-n palmă. Municipalitatea reșițeană are planuri mari!

Pe agenda administrației locale din Reșița planurile din viitorul apropiat sunt mari. Cu investiții de câteva milioane bune de euro, municipalitatea are în vedere transformarea Reșiței într-un oraș european cu străzi ca-n palmă.

Planurile de reabilitarea a infrastructurii stradale din partea Orașului Vechi au termen limită sfârșitul anului viitor. Astfel, dacă lucrurile nu rămân doar la stadiul de planuri și încep să se concretizeze, în cel mult un an reșițenii nu vor mai da în gropi.

Până la implementarea proiectului stradal, care vizează inclusiv străzile lăturalnice din partea Orașului Vechi, mai sunt câțiva pași. Și asta, pentru că finanțarea lipsește încă. Există un plan pentru obținere de fonduri, dar acesta se află în momentul de față în faza de evaluare la ADR Vest, de unde, odată aprobat, se va da acordul pentru începerea lucrărilor.

Cea mai mare parte a banilor va veni din fonduri nerambursabile. Totuși, contribuția din bugetul local este și ea consistentă, sumele atingând valoarea de aproximativ 660.000 de lei.

Un număr de 25 de străzi secundare şi un pod sunt cuprinse pentru început în planul de investiții. Proiectul are în vedere mai ales aerisirea traficului și îmbunătățirea mobilității în zonele care urmează să fie modernizate.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Chiar dacă pentru moment este vizată doar partea de străzi principale, și aleile lăturalnice se află pe agenda municipalității. Pentru acestea însă, autoritățile locale așteaptă finanțare.

Foto: arhivă

 

publicitate si promovare online banner maxagro