Croazierele pe Dunăre, un succes! Planuri mari pentru anul 2017!

explo 1000x200

Aproape 500 de turiști, 16.000 de lei din încasări și toate acestea în doar patru weekenduri de funcționare. Acestea sunt datele furnizate de administratorul S.C. Eoliana Caraș S.R.L., Mihai Almăjan, în urma analizei făcute la croazierele făcute pe Dunăre în luna septembrie.

Decizia de a se organiza croaziere pe Dunăre din Portul Moldova Veche pare a fi una înțeleaptă și profitabilă, cel puțin așa susține administratorul S.C. Eoliana Caraș S.R.L., Mihai Almăjan. Deși această decizie a fost luată cam târziu, la începutul lunii septembrie, nava Baziaș 1 a efectuat, în patru weekenduri, peste 20 de curse pe traseele Moldova Veche – Baba Kaja – Cetatea Golubac și retur și Pojejena – Mănăstirea Baziaș – Delta Nerei (intrarea Dunării în România) sau Pojejena – Baba Kaja – Cetatea Golubac – turul insulei Ostrov. În urma acestor croaziere, peste 400 de turiști au vizitat orașul de la malul Dunării, în contul S.C. Eoliana Caraș S.R.L intrând aproximativ 16.000 lei din încasări.

Din cauza vremii și a lipsei dotărilor navei Baziaș 1 în ceea ce privește asigurarea căldurii, dar și a costurilor ridicate, croazierele pe Dunăre au fost sistate până anul viitor în luna mai. Până atunci însă, administratorul S.C. Eoliana Caraș S.R.L, Mihai Almăjan, împreună cu cei de la Primăria Moldova Nouă, caută modalități pentru o promovare mai eficientă atât în zona Banatului, prin diverse agenții de turism, dar și o posibilă colaborare cu vecinii sârbi de peste Dunăre.

Tot până în primăvara anului viitor, cei de la S.C. Eoliana Caraș S.R.L speră să rezolve și problema personalului navigabil, zona noastră fiind una săracă în personal calificat pentru navigație, în momentul de față societatea comercială având un contract de colaborare cu un căpitan de vas din Craiova.