Crăciun alb pe Muntele Mic! Schi, vin fiert și grad de ocupare maxim!

Muntele Mic își așteaptă de astăzi turiștii pentru a petrece de Crăciun la zăpadă, vin fiert, săniuș și schi. Pensiunile mai mici au gradul de ocupare de 100%, la hoteluri mai sunt câteva locuri disponibile, iar prețurile nu sunt de Poiana Brașov.

„Prețurile variază între 130 și 150 de lei pe zi de persoană all inclusive. Aici intră și masa de Crăciun, dar și muzica bună oferită la restaurantele pensiunilor și hotelurilor. Se poate schia pe pârtia Borlova, pentru că s-a reușit aducerea zăpezii din zonele mai necirculate pe pârtie. Ceea ce este îmbucurător, este vremea deosebit de frumoasă pe munte. Dacă în oraș sunt minus 5 grade cu ceață, pe munte parcă ești în altă lume, 6 grade cu plus și soare, o vreme deosebit de frumoasă”, spune Nelu Gherga, patron de pensiune pe Muntele Mic.

Acesta ne-a mai precizat că de mulți ani drumul de acces spre Muntele Mic nu a mai fost așa de curățat, astfel că turiștii pot urca fără probleme până în zona parcării. Cât despre Revelion, situația este în favoarea patronilor de pensiuni. Rezervările s-au încheiat pentru petrecerea la cumpăna dintre ani, pentru că locurile s-au ocupat 100%, spune Nelu Gherga, unul dintre cei mai vechi cabanieri de pe Muntele Mic.

expresb 1000x100

Tot aici, după ce mai bine de un an a rămas în întuneric, Crucea-monument de pe Muntele Mic a fost repusă în valoare, fiind din nou luminată. „A fost un efort al Consiliului Judeţean, dar un asemenea monument simbol, care veghează zona Caransebeşului, întreg Caraş-Severinul şi chiar Banatul, binemerita repunerea sa la locul cuvenit”, a precizat președintele Consiliului Județean Siviu Hurduzeu.

muntele-mic-crucea