Cu doar opt inspectori, Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor trebuie să acopere al treilea judeţ ca mărime din România. Unde mai pui că unul trebuie să asigure permanenţa la telefoane, şi aşa rămân doar şapte. În tot acest timp, pe Clisura Dunării şefii de magazine îşi fac de cap şi comercializeză tutun sârbesc.
Prefectul de Caraş-Severin a sesizat la finele anului trecut că în zona Clisurii Dunării, în magazine se comercializează ţigări netimbrate. „Am atras atenţia de nenumărate ori cu privire la faptul că ţigările se vând direct în magazine şi nu a luat nimeni, nicio măsură”, a repetat prefectul şi la cel mai recent Colegiu Prefectural aceeaşi neregulă.
Şefii instituţiilor cu atribuţii de control vin cu explicaţiile şi se scuză prin faptul că au criză de personal. În aceeaşi situaţie este şi Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor, una dintre cele mai importante instituţii cu rol de control, care ar trebui să vegheze la siguranţa cetăţenilor în materie de alimentaţie. Şeful OPC, Cristian Angyal spune că există o explicaţie pentru minusurile sesizate de prefect. „Suntem în criză de personal. Avem doar opt inspectori, dintre care unul trebuie să răspundă în permanenţă la telefoane. Juristul nostru este la Hunedoara, iar sediul central al OPC la Arad”, a spus şeful OPC, Caraş-Severin.
În plus, inspectorii trebuie să respecte tematicile trimise de Bucureşti pe linie de control, iar cu o limită foarte mică de benzină să bată tot judeţul. Dacă este cazul, mai pot scoate şi bani din buzunarul propriu, ca să rezolve controalele cu tematică. Mai marele judeţului i-a recomandat directorului să apeleze la o colaborare mai strânsă cu alte instituţii cu atribuţii similare din Caraş-Severin.