Topirea zăpezii, pericol de inundații în Caraș-Severin

Cantitatea mare de zăpadă care a căzut în ultima lună le-ar putea ridica probleme locuitorilor din Caraș-Severin. Tocmai de aceea, oficialii de la Ape îi atenționează pe primarii localităților din județ să curețe albiile râurilor. În acest sens, cei de la Ape au stabilit și un program strict de verificare și urmează amenzi, în caz de neconformare.

Topirea zăpezii și scurgerile de apă de pe versanți ar putea ridica probleme autorităților locale care intră sub amenințarea apelor, dacă nu gestionează cu seriozitate această problemă. Șeful Sistemului de Gospodărire a Apelor Reșița, Vilhem Szabo, a spus că, din cauza încălzirii vremii, este posbil ca pe unele râuri sau pârâuri din Caraș-Severin să fie atinsă cota de atenție.

„Nu ne așteptăm la viituri puternice și nu se prevăd creșteri puternice ale debitelor, dar riscul rămâne la scurgerile care au loc de pe versant”, precizează șeful SGAR. Tocmai pentru evitarea situațiilor în care primarii să fie luați pe sus de viitură, oficialii de la Ape au stabilit un program strict de control în toate localitățile din Caraș-Severin.

„Trebuie monitorizate toate fenomenele pe timp de iarnă, iar albiile râurilor să fie curățate. Acolo unde primarii consideră că este necesară decolmatarea, să ne ceară ajutorul și vom interveni”, a adăugat șeful de la SGAR. Astfel că, din data de 13 martie și până la sărbătorile pascale, inspectorii se pun pe treabă și verifică toate cursurile de apă din Caraș-Severin.