Criza COVID-19 bagă lenea în cetăţeni! La Moldova Nouă, gunoiul se aruncă de pe geam, iar coşurile stradale sunt pline cu pamperşi

În orașul de la malul Dunării, statul acasă cu scopul de a preveni răspândirea COVID-19 a început să genereze o lene greu de explicat în cuvinte. Sub pretextul de a nu fi amendați, unii locuitori ai urbei folosesc drept paravan măsurile impuse de autorități, aceştia aruncând gunoiul pe unde apucă. Astfel, în timp ce unii folosesc coșurile stradale pentru depozitarea resturilor de alimente și a pamperșilor, alții, mai viteji, aruncă sacii de gunoi direct de la ferestrele apartamentelor în care locuiesc.

Văzând noile practici ale unora dintre locuitorii UAT-ului pe care îl conduce, primarul Adrian Torma le-a reiterat oamenilor că, mizând pe o astfel de rețetă, niciodată orașul Moldova Nouă nu va putea deveni un oraș curat, edilul subliniind, totodată, că rolul coșurilor stradale nu este deloc acela de a întări lipsa de bun simț a unora, mult prea leneși să-și depoziteze gunoaiele în locurile special amenajate.

„Din păcate, am văzut destul de mulți cetățeni lipsiți de bun simț care aruncă gunoiul în aceste momente la coșurile stradale. Dacă până acum ceva timp mi se aduceau reproșuri că nu avem coșuri stradale, în acest moment, noi, dimineața, colectăm de la coșurile stradale pamperși, resturi de alimente etc. M-aș bucura dacă pe la acele blocuri ar exista persoane dispuse să ne ajute în identificarea celor care nu mai pot face încă 100 de metri până la zona de containere, asta pentru a putea interveni cu amendă, întrucât este o lipsă crasă de bun simț. În loc să te bucuri că mai poți face încă 50-100 de metri și nu va veni niciun polițist să te ia pe sus, tu duci gunoiul la coșul stradal. Din păcate, încă mai avem și cetățeni cu porniri sălbatice care aruncă gunoiul pe geam”, a ținut să scoată în evidență șeful administrației publice locale de la malul Dunării.

Adrian Torma face un apel către toți cetățenii responsabili să colaboreze cu autoritățile locale în vederea identificării celor care, de multe ori, au pretenția normalității, o normalitate de la care se abat atunci când propriul ego își intră în rol: „Din păcate, unii dintre ei sunt mari critici ai Guvernului, ai prefectului, ai primarului, ai vecinului, ai tuturor. Vă îndemn să aveți curajul să faceți reclamații pentru că, singuri, noi, primăria, nu vom putea să facem acest lucru”.