Cristina Bacer, disponibilă pentru oricine. Doar vicepreședintele Popovici a refuzat-o!

Cristina Bacer și-a dat în sfârșit demisia, după ce o parte a conducerii Consiliului Județean Caraș-Severin a insistat ca ea să plece din fruntea Spitalului Județean de Urgență Reșița. Cristina Bacer a prezentat astăzi motivele pentru care cărășenii ar trebui să o regrete.

A stat la cârma Spitalului Județean de Urgență Reșița 1 an și 3 luni, timp în care datoriile unității medicale s-au dublat. Totuși, după cum susține încă managerul Cristina Bacer, a reușit să scadă cheltuielile cu 784.000 de lei, în condițiile în care prețurile au crescut. Cu ce alte realizări se laudă managerul celei mai mari unități medicale din Caraș-Severin? Vi le redăm întocmai cum ne-au fost transmise:

  • a participat la întâlnirea cu domnul ministru al Sănătății la Herculane;
  • a fost la București la Ministerul Sănătății pentru a rezolva situația financiară a spitalului, aceste deplasări fiind suportate de către d-na manager personal;
  • s-a întâlnit cu sindicatele de câte ori a fost nevoie, conform legii.

În timp ce alte spitale din țară se laudă cu operații în premieră și cu secții modernizate, noi ne lăudăm cu vizite și întâlniri cu ministrul Sănătății. Oare ce-ar trebui să spună primarii, inclusiv cei de comună, despre atâtea întâlniri avute cu miniștri din diverse domenii…

leader board 728 x 90 px

Revenind, deși și-a pus toată baza în vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, responsabil cu spitalul, se pare că nu a reușit niciodată să participe la o întâlnire între 4 ochi cu acesta. „În această perioadă, respectiv un an și trei luni, D-nul Popovici care este responsabil cu Spitalul Județean de Urgență Reșița din partea Consiliului Județean nu a stat niciodată de vorba cu conducerea, nu și-a arătat intenția de a participa la nicio ședință a Comitetului Director sau a Consiliului de Administrație”, se arată în punctul de vedere transmis presei de purtătorul de cuvânt Adina Miloș.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Vicepreședintele Popovici: „Doamna manager Cristina Bacer este ruptă de realitate!… Nu a făcut Nimic, cu N mare!“

O relație deosebită pare să fi avut doamna manager cu celălalt vicepreședinte al Consiliului Județean, Flavius Nedelcea, chiar dacă acesta nu are oficial în subordine activitățile derulate la Spitalul Județean. „În final, d-na manager Cristina Bacer dorește să mulțumească d-lui vicepreședinte Nedelcea pentru sprijinul acordat și realul interes pentru spital, acesta participând la majoritatea ședințelor spitalului”.

Așadar, deși doamna manager a manifestat disponibilitate și deschidere pentru oricine, singurul care i-a întors spatele pare să fi fost Ionuț Popovici. Vicepreședintele Consiliului Județean, care a aflat astăzi despre realizările Cristinei Bacer, nu a putut decât să exclame: „Niște realizări extraordinare!”, confirmate, după cum spune el, de cele două controale efectuate recent la spital. Ionuț Popovici îi amintește doamnei manager că au existat vizite repetate la spital efectuate de conducerea Consiliului Județean, multe dintre ele venind la inițiativa sa.

Cât privește vizitele pe la Ministerul Sănătății, „doamna manager ar fi trebuit să fie prezentă la București săptămânal, nu o dată la un an și 3 luni, ținând cont de situația dezastruoasă în care se află spitalul”.

Făcând referire la așa-zisul dezinteres față de ședințele susținute la unitatea medicală, Ionuț Popovici subliniază faptul că medicul Paul Purea, consilier județean PMP și implicit colegul său de partid, este membru al Consiliului de Administrație de la spital, așadar, toate informațiile ajungeau automat și la el. „Dacă eu sunt străin de ceea ce se întâmplă la Spitalul Județean, înseamnă că doamna Bacer este străină de situația ei juridică. Și nu spun mai multe!”, ne-a declarat Ionuț Popovici.

Cristina Bacer și-a dat demisia în data de 13 august, dar rămâne în funcție până în 12 septembrie.