Cristiana Anghel, trimisă de Tăriceanu la „capătul pământului”! Ionela Kovacs i-a luat peste picior pe aliații social-democrați!

Liberalii din ALDE Caraș-Severin s-au înscris oficial, în această după-amiază, în cursa pentru Parlament, listele pentru Senat și Camera Deputaților fiind deschise de două femei, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum niciunde în țară!

Doina Frunzăverde conduce lista ALDE Caraș-Severin la Senat, după ce s-au tras sfori în mai toate direcțiile. Lista e completată de fostul ei coleg, Dan Pătruică, de Ciprian Măran și Ioana Todor. Actualul senator Cristiana Anghel conduce lista la Camera Deputaților, pe care și-au mai făcut loc Ionela Kovacs, Nicolae Borlovan, Lucian Voina, Ionuț Munteanu, Valeriu Papavă și Grigore Boldea. „Avem o listă de candidați cu o recomandare profesională deosebită, oameni care în întreaga lor carieră profesională au demonstrat și care cu siguranță vor demonstra că și în Parlamentul României vocea Caraș-Severinului se va face auzită. Întotdeauna Caraș-Severinul a avut parlamentari, dar niciodată o voce în Parlament. Cu siguranță, prin reprezentanții ALDE, în viitorul Parlament al României vocea Carașului va fi auzită, nevoile Carașului vor fi spuse de la tribuna Parlamentului și, mai mult decât atât, vom avea parlamentari care se vor bate în adevăratul sens al cuvântului pentru noi. Este o premieră pentru partidele politice, cred că la nivel național, în Caraș-Severin cu siguranță, ambele liste fiind conduse de doamne. Nu am fost în situația de a ne întoarce să ne refacem lista că nu avem doamne, dimpotrivă, noi știm că atunci când ești competent nu trebuie să ții cont de reprezentarea de gen. Avem convingerea că și locul de la Senat și cel de la Camera Deputaților sunt eligibile”, s-a lăudat Ionela Kovacs, președintele ALDE Caraș-Severin, care în același timp a ironizat amânarea depunerii listelor cu candidați de către PSD Caraș-Severin.

alde caras-severin

Profesoara grevistă care a ajuns în Senatul României, Cristiana Anghel, e prima pe lista pentru Camera Deputaților. Aceasta spune că a fost primită excelent de către organizația județeană, dar a cam călcat cu stângul încă de la primele cuvinte adresate cărășenilor. „Când m-am uitat pe hartă și am văzut unde vin, la capătul pământului…”, a spus senatorul, care crede că nu a ajuns întâmplător să candideze în Caraș-Severin. „Am fost primită cum nu am sperat, ca într-o familie. Dacă oamenii din Caraș-Severin vor avea încredere să mă voteze, atunci merită să primească înapoi ceea ce au dat: încredere, bun simț și responsabilitate. Oamenii de aici m-au făcut să mă simt extraordinar de bine, cum nu mă așteptam. Poate că Dumnezeu a spus că aici am șanse, că oamenii mă vor iubi, mă vor vota și mă voi duce înapoi în Parlament și am venit aici. Sunt totuși o voce, organizația de aici a fost creată de curând și probabil că au considerat că au nevoie de o voce puternică, o voce care nu se sperie de nimeni și de nimic, decât de Dumnezeu”, a mai declarat Cristian Anghel.

EDB_0522

Doina Frunzăverde a vorbit la rândul său despre obiectivele sale și ale colegilor de partid, dar a profitat de ocazie pentru a lansa și câteva promisiuni alegătorilor din Caraș-Severin: „Am onoarea să deschid lista de candidați pentru Senat, am și onoarea de a mă bucura de încrederea celor doi copreședinți ALDE, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, care au considerat că locul președintelui Senatului universitar al Universității Eftimie Murgu din Reșița este pe lista de la Senat. Am bucuria să conduc o listă de candidați care gândesc românește și cred în valorile românești, care cred că românii au dreptul la un sistem de asigurări sociale, la un sistem de sănătate și la un sistem educațional mai bun. Am plăcerea să conduc o listă de candidați care se uită cu respect spre cei care au părul alb”.