Cristian Moș cere circulație liberă și pentru Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Orțișoara și Pișchia!

USR Timiș cere lărgirea razei unde se poate circula fără declarație pe propria răspundere. Cristian Moș spune că Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Orțișoara și Pișchia trebuie incluse pe listă pentru că își aduc contribuția la dezvoltarea zonei metropolitane Timișoara.

Cristian Moș lansează un apel către Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș pentru a include Becicherecu Mic, Dudeștii Noi, Orțișoara și Pișchia pe lista localităților din zona metropolitană Timișoara. Scopul este ca persoanele cu domiciliu în localitățile enumerate să se poată deplasa fără declarație pe propria răspundere. Raționamentul lui Moș este că zona metropolitană Timișoara este definită într-un raport al Băncii Mondiale și își aduc aportul la dezvoltarea capitalei Banatului. „Aceste localități sunt membre în Asociația de Dezvoltare Intracomunitară – Polul de creștere Timișoara. Această asociație se ocupă de gestionarea și coordonarea dezvoltării Zonei Metropolitane Timișoara. Adică o organizație care nu a făcut nimic altceva decât studii care să ne spună evidentul – că avem nevoie de infrastructură”, a declarat Cristian Moș.

Liderul USR Timiș consideră că prefectul trebuie să decidă lista localităților unde se poate circula fără declarație, nu Inspectoratul Județean de Poliție. Cristian Moș argumentează motivul pentru care este nevoie de luarea în considerarea a Asociației de Dezvoltarea Intracomunitară: „Nu este normal ca această listă să fie propusă de Inspectoratul Județean de Poliție, ci ea trebuia să fie decisă de către prefect, după o consultare cu autoritățile locale. Poate chiar ținând cont de Asociația de Dezvoltare Intracomunitară – o structură deja existentă care teoretic ar trebui să încerce integrarea localităților în Zona Metropolitană”, a încheiat candidatul la președinția Consiliului Județean.