Cristian Moș a rămas neimpresionat de vizita miniștrilor la Timișoara: „PNL ne dă pâine și circ”

Președintele USR Timiș a fost lăsat rece de evenimentul la care au participat actori de decizie liberali. Cristian Moș spune că protocolul semnat vineri de Primăria Timișoara și Compania Națională de Căi Ferate CFR nu are nicio valoare și acuză peneliștii de circ ieftin.

Evenimentul liberalilor desfășurat la Timișoara nu este nimic mai mult decât material electoral, spune președintele USR Timiș. „Astăzi PNL ne dă pâine și circ, sau cum i se mai spune: campanie electorală. Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, împreună cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, se află la Timișoara, și l-au luat cu ei și pe primarul Robu. S-a vizitat șantierul centurii de ocolire Timișoara Sud și s-a făcut o conferință de presă la CJ Timiș pe tema infrastructurii, conferință la care (conform spuselor lui) nu a fost invitat și Călin Dobra. Problema cea mare este că sunt șanse de 99% ca aceste promisiuni să rămână blocate la stadiul de proiect. Am văzut această poveste de zeci de ori, timp de zeci de ani. Așa arată campania electorală.”, a declarat Cristian Moș.

CITEȘTE ȘI: FOTO. Ministrul Transporturilor la Timișoara: „Următorii 10 ani vor fi anii reclădirii României”

Cristian Moș spune că Nicolae Robu a realizat 20% din promisiunile sale din ultimii opt ani și absența lui Călin Dobra de la întâlnire este doar o tentativă de a ascunde blatul dintre PNL și PSD: „Acest circ ieftin are ca scop principal marginalizarea USR-PLUS. Pentru că noi nu facem blaturi și pentru că noi reprezentăm singura alternativă reală la politicienii cu tradiție. Dar PSD și PNL își împart funcții, sinecuri și contracte exact ca frații și fac asta de foarte mulți ani”. Președintele USR Timiș spune că protocolul semnat este doar pentru imagine din cauză că semnatarii fac parte din același partid. Soluția pentru dezvoltarea reală a județului este un pact politic între toate partidele pentru realizarea obiectivelor, este de părere useristul. „Să semnezi un protocol PNL-PNL e ca și cum aș semna eu cu Dominic o hârtie în care să ne lăudăm singuri că dacă vom câștiga alegerile vom colabora frumos. Nu are nicio valoare, ba mai mult, e chiar stupid că ei, fiind colegi în același partid, au nevoie de atâta birocrație ca să poată realiza un obiectiv comun. Timișul are nevoie de un pact politic real – între partide – pentru a stabili cele mai urgente priorități pentru județ și pentru timișeni. USR PLUS Timiș a propus o înțelegere transparentă și o asumare publică a unor obiective… astfel încât să nu se mai poată arunca vina de la unii la alții când peste 4 ani rămânem doar cu studii de fezabilitate expirate!”, a explicat Cristian Moș.

Liderul USR spune că peneliștii fură din ideile prezentate de Cătălin Drulă, anume conectarea aeroportului cu Timișoara printr-o linie de cale ferată. Cristian Moș este convins că obiectivele prezentate nu vor fi duse la capăt din cauza calității care nu a fost afișată de politicieni: competența. „Noi le mulțumim că ne preiau inițiativele. Dar suntem totuși destul de siguri că nu le vor și realiza. Pentru că ar fi nevoie de cooperare între CJ Timiș și Primăria Timișoarei. Pentru că acest tip de investiții necesită și voință, și competență, și bani. Iar voința și competența știm cu toții că nu sunt principalele calități ale politicienilor noștri cu experiență. Iar banii mai degrabă ajung la firme de casă, fie pe proiecte inutile, prost executate sau doar pe studii și proiecte uitate la sertar până expiră.”, a încheiat useristul.