Cristian Ghinea susține că în campania internă a PNL miniștrii USRPLUS sunt folosiți ca „sac de box”

51330736640 1da4ae0994 k

Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat, astăzi, la Timișoara, că în campania internă a PNL miniștrii USRPLUS sunt folosiți ca „sac de box”, lucru care i se pare enervant. Ghinea susține că nu vor fi schimbate portofolii după alegerile din PNL.

Cristian Ghinea a vorbit, astăzi, la Timișoara, în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care se desfășoară campania internă din PNL, afirmând că este „enervant” ca liberalii să folosească miniștrii USRPLUS ca „sac de box”.

„Este destul de enervantă chestia asta în care în campania internă din PNL suntem folosiți noi, miniștrii USRPLUS mai ales, ca saci de box. Asta trebuie să înceteze, pentru că nu face decât să erodeze încrederea în partener și ai nevoie într-o coaliție de încredere. Apoi se tot vântură ideea că se redistribuie ministerele. Este o tâmpenie. Ministerele nu erau ale PNL, ministerele se distribuie pe o formulă care reiese din alegeri. USRPLUS a avut 15% în alegeri, asta este ponderea noastră în coaliție. Înțelegem că PNL-ul a trecut de la un guvern monopol, în care aveau totul, la un guvern de coaliție, dar nu este ca și cum s-au dat de pomană ministere, ci s-au dat pe niște procente electorale. Dacă nu le mai convine această distribuție, noi trebuie să plecăm în opoziție”, a declarat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, Cristian Ghinea a precizat că USRPLUS are oameni potriviți pentru ministerele pe care le conduc și că nu se pune problema de schimbare a portofoliilor după congresul PNL, indiferent de numele câștigătorului.

Un guvern stabil și o coaliție trebuie să se bazeze pe o predictibilitate. Noi avem oameni foarte potriviți pentru ministerele pe care le avem. Mesajul meu este foarte clar și răspicat: nu se pune problema, indiferent cine câștigă la PPNL, de o schimbare a portofoliilor după congresul PNL. Dacă se pune problema asta, plecăm. Avem foarte multe proiecte începute, avem 40 de angajamente de guvernare USRPLUS, între care unele au fost deja îndeplinite. (…) Toate aceste proiecte sunt ale noastre, pe care le-am negociat cu PNL atunci când am făcut protocolul de guvernare și pe care trebuie să le terminăm, dar nici să stăm să luăm toată ziua bobârnace nu este acceptabil”, a afirmat ministrul Investițiilor.