“Nu putem face performanţă fără bani!”

Antrenorul emerit de atletism de la CSŞ Caransebeş a tras câteva semnale de alarmă cu ocazia bilanţului performanţelor sportive din anul trecut. Dragomir avertizează că subfinanţarea cluburilor şi instituţiilor de sport va avea consecinţe grave.

Cluburile sportive din Caraş-Severin o duc din ce în ce mai greu din punct de vedere financiar. Banii publici investiţi în sport sunt tot mai puţini, iar oamenii de afaceri nu se arată deloc interesaţi să-şi asocieze imaginea cu campionii judeţului. Aici sunt de vină, fără îndoială, şi cei care conduc aceste cluburi, pentru că nu au nicio reţetă de marketing prin care să convingă societăţile comerciale de avantajele pe care le-ar avea de pe urma unui astfel de parteneriat. „Fără bani nu putem face sport, nu putem obţine performanţe. Noi de zbatem, dar din păcate nu se poate face performanţă fără bani. Când se va înţelege acest lucru la toate nivelele, atunci putem vorbi de performanţă”, a spus Cristian Dragomir.

YouTube video

Performanţe cu bani puţini

Rusalin Fîc, directorul celui mai important club din judeţ, CSM Reşiţa, s-a confruntat cu destule probleme în anul recent încheiat. „2012 a fost un an mai greu din punct de vedere financiar, a fost un an salvat de Consiliul Judeţean prin bonificaţiile acordate sportivilor clubului. Rezultatele au fost totuşi bune comparativ cu anul trecut şi mai ales dacă ne raportăm la condiţiile de pregătire. Avem participări la competiţii internaţionale, pe Marius Cocioran l-am avut la Jocurile Olimpice. Pentru Olimpiada de la Rio îl pregătim şi pe Daniel Rădeanu. Liliana Danci poate face şi ea performanţă la cel mai înalt nivel, avem boxeri, avem luptători de la care aşteptăm rezultate frumoase”, a declarat Fîc.

Din cauza problemelor financiare, CSM l-a pierdut pe Rusalin Căldăraş. Vicecampionul României la box în 2012 a ales să-şi pună mănuşile în cui decât să intre în ring cu buzunarele goale.