Cristian Adam, ecologistul care crede în renașterea comunei Grădinari

Deșeurile reprezintă, în multe localități din Caraș-Severin, o problemă serioasă. Nu doar faptul că acestea se aruncă în locuri nepermise reprezintă o problemă, ci și fondurile uriașe care sunt cheltuite în această direcție. Pentru comuna Grădinari există o soluție.

Cristian Adam, președintele PER Grădinari și candidatul PER pentru Primăria Grădinari, a explicat că 10% din bugetul comunei merge în activitatea de colectare a deșeurilor menajere, un procentaj mult prea mare, care ar putea fi investit în proiecte de care comunitatea chiar are nevoie. Ce salvare vede ecologistul Cristian Adam?

„Sunt proiecte europene care trebuie accesate pentru ca această colectare să aibă un grad sporit de reciclare, pentru ca să scadă simțitor cantitatea de gunoi menajer, scădere care se face cu o colectare selectivă și cu recuperarea unor costuri prin valorificarea materialelor reciclabile. De asemenea, la așa costuri mari, administrațiile locale trebuie să preseze ca frecvența colectării să crească și ca orice euro din fonduri europene ce poate fi accesat să se contracteze, prin proiecte”, spune Cristian Adam, liderul PER Grădinari și omul care îi așteaptă pe alegători la vot în 27 septembrie pentru a demonstra că și în comuna Grădinari lucrurile se pot transforma în sens pozitiv.

leader board 728 x 90 px

(E)