Administrație liberală în comuna gunoaielor! Se poate așa ceva?!

PNL are deja de prea mult timp primar în comuna cărășeană Dognecea, dar insistă cu Elena Moise pentru încă un mandat deși aceasta a demonstrat că #se poate! Se poate să faci dintr-o comună întreagă o adevărată ghenă de gunoi!

Dognecea a primit tot de la natură, nu întâmplător singura investiție serioasă în turism purtând numele „Colț de Rai”. Comuna nu e însă în mâinile cui ar trebui, iar asta se vede de la intrare până în fundul satului. Un cadru natural de poveste e pur și simplu batjocorit de deșeuri împrăștiate peste tot. Pe primărița Moise nu pare să o deranjeze. Chiar în fața Primăriei, de pe geamul biroului acesteia, se observă gunoaie împrăștiate, vechi tomberoane aruncate la întâmplare, moloz și resturi de materiale de construcții. Situația e similară și în alte zone ale comunei. Când munții de gunoi se înalță prea mult, se dă foc. E mult mai ușor decât să chemi mașina de colectare a deșeurilor menajere! Imaginile sunt dezolante, dezinteresul la cote maxime, dar PNL defilează cu Elena Moise și se laudă cu administrația liberală. Dacă asta înseamnă #se poate, atunci… mai bine nu! Dognecea are nevoie de altceva, are nevoie de un om cu viziune, un om care să demonstreze că așa chiar nu se mai poate!


„Toate comunele s-au dezvoltat, au apă curentă, canalizare, drumuri asfaltate, grădinițe, școli, dispensare și multe altele, terenuri sintetice de fotbal și multe alte lucruri. Noi am rămas în urmă și acest fapt m-a determinat să candidez pentru funcția de primar al comunei Dognecea. Aș putea face din Dognecea un Colț de Rai în întregimea satului, așa cum am făcut acel complex turistic pe malul lacului atât de apreciat. Prima dată aș face curat în tot satul, aș achiziționa un tomberon pentru fiecare casă și în ziua de miercuri a fiecărei săptămâni ar veni mașina să colecteze gunoiul. Se deschide și deponeul de gunoi, o să fie cu un preț foarte mic. Nu știu de ce nu s-a făcut de atâția ani curățenie în comună. Cuvintele sunt în zadar, vede toată lumea mizeria din comună, trebuie să ne apucăm de treabă încă din prima zi”, a comentat Remus Rof, candidatul PSD pentru Primăria Dognecea.

Actualul primar nu-și reproșează nimic, se laudă cu administrația liberală pe care o practică de atâția ani, în schimb, pune mizeria din comună pe seama cetățenilor, despre care spune că sunt certați cu civilizația. Remus Rof are o altă părere. „Eu sunt crescut aici, sunt din rândul dognecenilor. Dognecea a fost o zonă industrializată, aici a fost prima topitorie din Europa. Noi am avut Mina de aur Aurora, mina de cupru, mina de fier. Austro-Ungaria a adus mână de lucru aici, de aceea suntem și nemți în Dognecea, și unguri, și romi, dar noi ne-am înțeles foarte bine. Sunt aici oameni educați, sunt cu bun simț dognecenii, sunt făloși, sunt onești, nu sunt așa cum spune actualul primar. O să apelez la toți locuitorii Dognecei să văd ce își doresc, ce putem face. O să putem depune o grămadă de proiecte europene și chiar guvernamentale. Noi nu avem de 16 ani niciun proiect european depus! Nici măcar la Ministerul Dezvoltării! Noi nu am fost în stare să accesăm niciun proiect european sau un proiect de dezvoltare prin Ministerul Dezvoltării!”, a subliniat omul de afaceri, candidat astăzi pentru funcția de primar.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/