Timișul merge cu Dobra! Șagul merge cu Flavius Roșu!

Comuna Șag merge cu Flavius Roșu iar județul Timiș merge cu Dobra! – o afirmație bazată pe fapte, pe dezvoltarea zonei periurbane din care comuna Șag face parte precum și investițiile făcute acolo de Consiliul Județean Timiș, pentru asigurarea unui nivel de trai cât mai ridicat pentru oameni.

Colaborarea dintre autoritățile locale, Consiliul Județean Timiș și Primăria Șag, dintre Călin Dobra și Flavius Roșu a fost una cu rezultate bune pentru locuitorii comunei. Șagul a fost prima localitate pentru care s-a finalizat licitația din cadrul unuia dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene din istoria județului. 180 de milioane de euro urmează să fie investiți în întreg județul pentru servicii de apă și canal, în 81 de localități timișene.

”Am semnat autorizația de construcţie pentru cel mai mare proiect pe fonduri europene din Timiş. Acesta este gestionat de operatorul regional de apă şi canal, Aquatim, împreună cu CJT şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal”, a declarat președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

”În comuna Șag se va realiza o reţea apă şi canal de şapte milioane de euro. Aquatim are în total 30 de loturi scoase la licitaţie, în unele localităţi proiectele sunt indivuduale, iar în altele s-au grupat în funcţie de strategia adoptată. La momentul când tragem linie vom vorbi de dezvoltarea calităţii din judeţ, în ceea ce priveşte serviciile de apă şi canal”, a mai spus Călin Dobra.

Investiția va aduce mai mult confort locuitorilor, dar și investitori care vor crea locuri de muncă. Primarul comunei Șag, Flavius Roșu este unul dintre artizanii proiectului.

”Este un moment important pentru comunitatea noastră. Un vis devenit realitate. Împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, am semnat autorizaţia de construcţie. Durata lucrării este de 24 de luni, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 6,5 milioane de euro. Introducerea reţelei de canalizare se va face pe 31 de străzi, ceea ce înseamnă aproximativ 19 km, iar extinderea reţelei de apă pe 7 străzi, aproximativ 4,2 km”, a mai spus Flavius Roșu.

Colaborarea dintre reprezentanții celor două autorități locale, CJ Timiș și Primăria Șag trebuie să continue în beneficiul oamenilor.

(E)

(Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Timiș
Executat de SC NATCOM PRESS SRL
Cod mandatar financiar: 21200019)