Crina sare la gâtul lui Popa. Reșița nu este în colaps, așa funcționează administrația!

Cei doi candidați la funcția de primar în municipiul-reședință de județ continuă seria disputelor pe teme legate de administrație.

După ce președintele PNL Reșița, Ioan Popa, a afirmat la cea mai recentă conferință de presă faptul că municipiul este îngropat în datorii de 35 de milioane de euro, care depășesc bugetul orașului, Crina s-a simțit responsabil să facă o serie de precizări. Acesta infirmă faptul că Reșița ar avea probleme din cauza creditelor. Mai mult decât atât, susține că acestea au fost contractate pentru cofinanțarea proiectelor europene, iar o mare parte au fost deja achitate.

„O primărie nu poate avea profit la final de an și să spui că din banii puși deoparte asfaltezi câțiva kilometri anul acesta, apoi la anul continui lucrarea… Nu, nu așa funcționează administrația publică locală! (…) Au venit și au spus că sunt credite de 35 de mil de euro, că e colaps financiar, dar Reșița are capacitatea de a rambursa creditele, de a cofinanța proiecte și așa mai departe. Să spui așa, să propovăduiești asta, că e o primărie din care curge sânge, că se scurg banii… e un nonsens”, a replicat Crina.

Acesta susține că la momentul actual gradul de îndatorare al municipiului este de 20 la sută, după ce o mare dintre credite s-au mai achitat. „Bazinul de înot, parcul industrial, cofinanțarea la ISPA, reabilitare asfalt – toate sunt pe credit. Suma acestora este la 30 și de milioane de euro, dar Reșița are buget, își achită creditele, iar acum mai are 24 de milioane de euro datorii, pentru că între timp s-au mai achitat”, a subliniat președintele PSD Reșița.

Acesta îl acuză pe Ioan Popa că a interpretat graficele pe care i le-a pus la dispoziție. „Dacă un om nu știe, aruncă fumigene!”, a concluzionat Crina.