Crina îl execută silit pe Crina. Situație aberantă în lumea politică din Reșița!

Deciziile luate strict pe linie de partid, fără să fie analizate în prealabil, creează situații cel puțin aberante, dacă nu penibile! Acestea nu fac altceva decât să lase impresia că ceea ce se întâmplă pe scena politică este o bătaie de joc la adresa electoratului.

Într-o astfel de situație se află în prezent Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Acvabanat, al cărei președinte a fost până în luna decembrie, atunci când a demisionat din funcție, Daniel Surdu.

Planul tacit al social-democraților este să pună mână pe Aquacaraș, societate comercială județeană, prin care se derulează proiectele de milioane de euro de alimentare cu apă și canalizare a orașelor. Până să ajungă acolo însă, mai sunt organisme intermediare, așa cum e ADI Acvabanat. Recent, Express de Banat relata că noul președinte al Asociației este nimeni altul decât Ioan Crina, viceprimarul cu atribuții de primar al Reșiței, însă ceea ce nu au analizat în prealabil liderii PSD, înainte de a-și delega reprezentantul, e că pe rolul instanțelor de judecată au existat o serie de procese ale Primăriei Reșița, și nu numai, cu organismul recent „cucerit”.

Așa se face că instanța le-a dat câștig de cauză celor de la Acvabanat în ceea ce privește plata cotizației, iar administrația locală trebuie să plătească sume importante de bani.

Potrivit Tribunalului Caraș-Severin, instanța de judecată „admite acţiunea formulată de reclamanta Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Acvabanat împotriva pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Municipiul Reşiţa. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 264.333 lei reprezentând cotizaţia anuală pentru perioada septembrie 2011 – decembrie 2014. Obligă pârâta să plătească reclamantei suma de 6.249 lei cheltuieli de judecată, reprezentând taxa de timbru”.

Mai marii Primăriei Reșița însă nu au fost de acord cu decizia judecătorilor, astfel că au mers mai departe la instanța superioară. Curtea de Apel Timișoara a menținut decizia Tribunalului Caraș-Severin, prin urmare administrația locală trebuie să pună în aplicare o decizie definitivă a judecătorilor, prin care să plătească sume importante de bani Asociației.

Cum Ioan Crina, viceprimarul cu atribuții de primar al Reșiței, este lider în ambele cazuri, este interesant de văzut cum va pune în aplicare decizia judecătorilor.

Mai grav este că fosta conducere a ADI Acvabanat a înaintat deja chiar și dosarul de execuție silită unui executor judecătoresc, dar răspunsul dat de ANAF a fost că execuția poate fi amânată pentru șase luni. Asta înseamnă că, teoretic, cel care va pune în aplicare decizia de executare silită a reșițenilor va fi chiar viceprimarul cu atribuții de primar, Ioan Crina. Problema este că acesta nu dorește să se execute silit! Cine are dreptate în acest caz: Ioan Crina sau Crina Ioan?

Cert este un singur aspect: că din Consiliul Director al Acvabanat fac parte acum unii dintre cei mai mari datornici către Asociație, Reșița și Moldova Nouă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/