Cine își pune Ionul în fotoliul de primar al Reşiţei?! PSD-ul sau PNL-ul?!

PSD a făcut anunţul mult aşteptat prin care Ioan Crina a fost desemnat candidat al formaţiunii pentru Primăria Reşiţa. Asta, după ce PNL anunţase deja de multă vreme că a desemnat tot un Ioan, Popa, pentru aceeaşi candidatură!

 

Deşi au mai fost şi alte anunţuri, de la formaţiuni mici, ori chiar candidaţi independenţi, este foarte clar că duelul pentru fotoliul de primar al municipiului reședință de județ se va da între cei doi favoriţi, candidatul PSD, Ioan Crina, şi cel al PNL, Ioan Popa.

Amândoi sunt oameni de afaceri de succes, dar despre afacerile lor vom vorbi într-un articol viitor. Crina pare a avea un avantaj administrativ în faţa lui Ioan Popa, prin aceea că a fost viceprimar, iar după arestarea preventivă a lui Mihai Stepanescu a preluat şi prerogativele de primar. Dacă Ioan Popa, intrat din timp în cursă, a reuşit să prezinte deja un program pentru Reşiţa la diversele emisiuni televizate la care a participat, Crina nu şi-a făcut public, încă, proiectul cu care vine să le ceară reşiţenilor să rămână cu drepturi depline în fruntea municipiului Reşiţa, deși a exprimat deja unele idei după ce orașul s-a scăpat de Stepanescu.

Interesant este că, aşa cum declara chiar Crina, acesta se va regăsi şi pe listele pentru Consiliul Judeţean ale PSD. Recent, Crina a preluat şi conducerea celor două mari asociaţii de dezvoltare intercomunitară din judeţ, cea pentru apă (Acvabanat) şi cea pentru gestionarea deşeurilor (Intercom Deşeuri), fapt care-l poate face mult mai vizibil din punctul de vedere al deciziilor administrative.

Ioan Popa a participat în schimb la masa rotundă privind descentralizarea României organizată de către Academia d’Advocacy la Timişoara, la care au fost prezente nume grele de specialişti şi membri ai societăţii civile, ocazie de care liberalul a profitat și el pentru a-și expune o parte din ideile pentru viitorul Reșiței.