Campionatul Național de marș de la Reșița, competiția recordurilor (FOTO/VIDEO)

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Municipiul Reșița s-a ridicat la înălțimea așteptărilor, cu ocazia Campionatului Național de marș și a celei de-a doua ediții a Cupei Măzăran. Cei mai buni mărșăluitori din țară s-au întrecut pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza pentru medaliile naționale.

Evenimentul sportiv desfășurat pe 20 martie a însemnat și câteva recorduri. Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin, Marius Cocioran, și-a îmbunătățit timpul personal pe distanța de 20 km și a câștigat detașat titlul național, deși în ultima vreme a făcut pregătire specifică pentru proba de 50 km marș, în care va concura la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. 161 de concurenți de toate vârstele au luat startul în Campionatul Național de marș de la Reșița, ceea ce înseamnă un record de participare. De asemenea, am consemnat și prezența celui mai vârstnic concurent, Ion Păun, care, la aproape 55 de ani, a devenit campion național de seniori cu echipa CSU Reșița!

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157663902957123″]
Reprezentanții gazdelor au obținut zece medalii, la individual și pe echipe. Reșița va avea doi reprezentanți la Campionatul Balcanic de marș din Grecia, Remus Rădoi la juniori și Ana Rodean la senioare. Marius Cocioran își va continua antrenamentele pentru obiectivul major din acest an și este posibil să plece din nou în Portugalia, unde se va pregăti până la Campionatul Mondial pe echipe de la Roma, de la începutul lunii mai. Vezi aici rezultatele atleților de CSU și CSM Reșița la Campionatul Național de marș.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666248140475″]

„Am avut un record de participare, 161 de concurenți din toată țara. Iată că introducând de curând această probă și la nivelul copiilor, ei au crescut și după doi ani sunt tot mai mulți mărșăluitori. Sperăm că în anii următori vor fi și mai mulți și cu rezultate cât mai bune. În același timp, să nu uităm că probele de marș au deja doi sportivi calificați la Jocurile Olimpice și noi sperăm că vor mai fi cel puțin încă doi la această probă”, ne-a spus antrenorul Octavian Măzăran, directorul CSU Reșița și vicepreședintele Asociației Județene de Atletism Caraș-Severin.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666176491456″]

La întrecerea națională de la Reșița au fost prezenți din partea Federației Române de Atletism vicepreședintele Traian Badea și președintele Comisiei de Marș, Maraton și Alergare Montană, Ion Bură. Din partea Primăriei Municipiului București au fost oferite plachete gazdelor bănățene, pentru implicarea în promovarea marșului, fiind premiați antrenorul emerit Iosif Corneliu Măzăran, Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin (președinte Mihai Dumitru) și Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița (reprezentată de conf. univ. dr. Andrade Bichescu, decanul Facultății de Științe Sociale).

untitled design set 970x90 px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666076054671″]

Campionatul Național de marș a fost organizat de Asociația Județeană de Atletism Caraș-Severin, împreună cu Federația Română de Atletism, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin, Clubul Sportiv Universitatea Reșița, Clubul Sportiv Municipal Reşiţa, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița și Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reșița, cu sprijinul Primăriei Reșița.

VIDEO: Finalul cursei lui Marius Cocioran

YouTube video

Competiția adresată categoriilor de vârstă seniori, tineret, juniori 1, 2, 3 și copii 1, atât în probe individuale, cât și pe echipe, s-a desfășurat pe un traseu omologat de FRA, amenajat pe Bulevardul Alexandru Ioan Cuza (de la intersecția cu strada Gratz până în Piața Traian Vuia, în fața Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, unde a avut loc și festivitatea de premiere). Câștigătorii probelor au fost premiați și în cadrul celei de-a doua ediții a Cupei Măzăran la marș pe șosea.

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/