Marius Cocioran și-a respectat blazonul! Încă un titlu de campion!

Reprezentantul nostru la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro și-a demonstrat din nou calitățile care l-au consacrat și a cucerit un nou titlu național la 20 km marș. Campionatul Național s-a desfășurat pentru a zecea oară consecutiv în municipiul Reșița.

Revenit acasă în această săptămână după cantonamentul de la Monte Gordo, reșițeanul Marius Cocioran s-a aliniat la startul cursei de 20 km, din cadrul Campionatului Național și al Cupei Măzăran. Cel mai bun sportiv al județului Caraș-Severin a făcut o cursă tactică foarte bună, chiar dacă proba în care a concurat presupune un alt tempo față de cea de 50 km, pe care o va aborda la competiția supremă din Brazilia. Cu timpul de o oră, 26 de minute și 21 de sutimi, Marius Cocioran a câștigat medalia de aur, stabilind totodată și un record personal în proba de 20 km marș.

„Până la urmă a fost o cursă foarte reușită pentru mine. Am reușit să fac record personal și pe 20 km. Am mers cu un minut și ceva mai tare decât cel mai bun timp al meu. Sunt bucuros că până la urmă a ieșit bine, deși, cum am mai spus, eu m-am pregătit pentru cursa de 50 km. Nu știam cum voi reacționa la viteză, la intensitate mai mare, dar până la urmă a ieșit foarte bine. Sunt mulțumit. Sunt fericit. Acest titlu îmi dă foarte mare încredere pentru pregătirea care va urma, că am văzut că anul acesta treaba merge foarte bine. Sper ca la Jocurile Olimpice de la Rio să fac un rezultat extraordinar pentru mine și pentru orașul Reșița”, a spus Marius Cocioran la câteva minute după ce a trecut victorios linia de sosire, în aplauzele generoase ale colegilor și prietenilor.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157666199126885″]

Campionul reșițean ne-a mărturisit și când și-a dat seama că va câștiga această cursă: „După 8-10 km mi-am dat seama că dacă nu se întâmplă ceva cu mine pot să câștig. Am simțit că adversarii mei deja au cedat și știam că dacă e totul în regulă voi câștiga. Vremea s-a dovedit a fi foarte bună. De dimineață a fost foarte rece, am crezut că poate vine ploaia, dar până la urmă a fost o vreme foarte bună, nu ceea ce am avut în Portugalia, dar pentru mine vremea asta mă avantajează.”

Zece medalii au cucerit astăzi reprezentanții Reșiței la Campionatul Național de Marș. Marius Cocioran a devenit campion național de seniori, iar echipa CSU Reșița, din care au mai făcut parte Alin Știrbu, Narcis Mihăilă și veteranul Ion Păun, a cucerit medalia de aur. Argint a obținut echipa de seniori CSM Reșița, formată din Doru Ursu, Robert Lațcu și Atila Balog. Ana Rodean (CSU Reșița-Unirea Alba Iulia) a cucerit titlul național la senioare, iar Mihaela Pușcașu (CSU Reșița-CSM Onești) a luat bronzul la senioare, cu un timp care i-a permis obținerea argintului la tineret. Cele două, împreună cu Alexandra Aichimoaei, au alcătuit echipa CSU Reșița, medaliată cu aur. Remus Rădoi (CSU Reșița) a câștigat argintul la 10 km marș Juniori I, la fel ca și echipa CSU Reșița, din care au mai făcut parte Alexandru Moțățăianu, Samuel Poliță și Adrian Poștoacă. La Junioare I, echipa CSU Reșița, cu Valentina Tincu, Alexandra Maier și Lăcrămioara Căruceriu, a cucerit medalia de argint.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu alte detalii și cu galerie foto de la Campionatul Național de Marș desfășurat duminică la Reșița!