„Creșterea masivă a salariilor și a pensiilor speciale ale magistraților – o sfidare și o umilire a majorității populației”

ciocan justitie bani

Majorarea veniturilor magistraților este o măsură discriminatorie, consideră parlamentarul Silviu Hurduzeu, cu atât mai mult cu cât mulți dintre români fac eforturi uriașe pentru a-și putea plăti facturile tot mai mari.

Creșterea masivă a salariilor și a pensiilor speciale ale magistraților reprezintă o sfidare și o umilire a majorității populației, mai ales în contextul scumpirii puternice a vieții și a scăderii puterii de cumpărare, spune deputatul Silviu Hurduzeu.

„Ordinul prin care ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a crescut cu 30% valoarea sectorială de referință (de la 465 la 605 lei), utilizată pentru calculul salariilor și implicit a pensiilor magistraților, excede prevederilor OUG 130/2021 care reglementează/limitează creșterile salariale. În plus, NU EXISTĂ BANII NECESARI în bugetul Ministerului Justiției; bugetul de cheltuieli de personal este mai mic cu 18,74% în 2022 față de 2021.”, transmite parlamentarul PSD.

Silviu Hurduzeu consideră că ministrul Justiției trebuie să revină asupra ordinului astfel încât să respecte prevederile legale în vigoare.

„PSD împărtășește deplin opinia oamenilor care se simt revoltați că tot cei care au cele mai mari venituri ar urma să beneficieze de cele mai consistente creșteri.”, mai spune deputatul de Caraș-Severin.