Creșterea calității vieții în Oravița – prioritatea zero pentru candidatul PMP la funcția de primar, Sebastian Butan

Candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al orașului Oravița, Sebi Butan, propune, prin planul său de acțiune, îmbunătățirea calității vieții în orașul de pe Valea Carașului prin reabilitarea infrastructurii de apă și canal, infrastructurii rutiere, reluarea reabilitărilor termice a blocurilor de locuințe, îmbunătățirea iluminatului public, siguranța în școli, dar și a cetățenilor.

Alimentarea cu apă potabilă a satelor aparţinătoare, a unor zone deficitare din oraş, precum și reabilitarea sistemului de canalizare şi evacuare a apelor pluviale pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite, cauzate de inundaţii, reprezintă un punct important din planul lui Butan. De asemenea, asfaltarea tuturor străzilor secundare, cât şi a celor din satele aparţinătoare, precum şi a sectorului cuprins între Brădişorul de Jos şi Agadici sunt acțiuni necesare după rezolvarea infrastructurii de apă și canal.

Totodată, dezvoltarea la nivel local a unui proiect fezabil, prin atragerea de fonduri europene, pentru amplasarea unor panouri fotovoltaice, care să asigure energia electrică pentru iluminatul public stradal este imperios necesară. Reluarea programului de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, precum şi identificarea celor mai bune soluţii de sprijin pentru locatari, în vederea realizării acestui obiectiv, reprezintă o prioritatea pentru candidatul PMP, Sebastian Butan.

Un alt punct de maximă urgență pentru orăvițeni îl constituie asigurarea condiţiilor necesare colectării selective a deşeurilor, precum şi ecologizarea pârâului Oraviţa şi a zonelor aparţinătoare. Nici spațiile culturale nu vor fi ignorate, iar în acest sens, echipa PMP pentru Primăria Oravița propune reabilitarea căminelor culturale de la Brădişorul de Jos şi Agadici, identificarea unor soluţii optime pentru cel din satul Broşteni şi reintroducerea acestora în circuitul cultural.

Propunerile pentru punerea în valoare a patrimoniului cultural în vederea atragerii a cât mai mulți turiști în Oravița sunt: includerea clădirilor de patrimoniu, aflate în diverse stadii de degradare, într-un program multianual de reabilitare şi consolidare, dar și crearea de facilităţi fiscale pentru proprietarii care îşi reabilitează faţadele imobilelor. De asemenea, se dorește valorificarea potenţialului natural al zonei Marila, prin atragerea de investiţii de capital românesc sau străin.
Petrecerea timpului liber de către orăvițeni constituie o prioritate pentru Sebi Butan. În acest sens, candidatul PMP la fotoliul de primar al orașului Oravița propune crearea unor spaţii special amenajate, în afara oraşului, pentru activităţi recreative, dotate corespunzător, pentru a permite o ambianţă plăcută şi civilizată celor care doresc să se relaxeze în timpul liber.

„Noi propunem un proiect complex și realist pentru dezvoltarea orașului în următorii ani. Pentru a crește calitatea vieții, avem nevoie de confort, și aici mă refer la utilitățile publice, la infrastructura stradală, alei, mobilier, spații verzi etc., pentru a putea petrece un timp de calitate. În momentul de față în Oravița calitatea vieții este una deplorabilă. Nu puteam vorbi de calitatea vieții în Oravița anului 2020 atât timp cât noi inhalăm zilnic praf, avem drumuri ca acum 100 de ani, apă curentă la program și spații de recreere care mai degrabă ne deprimă decât să ne relaxeze. Eu sper ca orăvițenii să conștientizeze că este nevoie de o schimbare și doar ei o pot face votând poziția 5 de pe buletinul de vot”, le transmite orăvițenilor candidatul PMP la funcția de primar.

Sebi Butan îi mai sigură pe orăvițeni că va pune accent pe siguranța cetăţenilor în comunitate, prin organizarea de întâlniri periodice cu conducerea instituţiilor abilitate, va spijini toate cultele de pe raza oraşului Oraviţa şi a satelor aparţinătoare în demersul lor de a întreţine lăcaşurile de cult şi amenajarea cimitirelor aferente, dar și asigurarea unui climat de siguranţă în toate unităţile şcolare de pe raza oraşului şi a satelor aparţinătoare, atât pentru elevi, cât şi pentru cadrele didactice. Pentru multe dintre aceste propuneri este nevoie și de eficientizarea Biroului de Gospodărire Comunală al oraşului, prin dotarea cu utilaje şi echipamente specifice, menite să asigure servicii de calitate, în interesul orăviţenilor.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/