Creștere fără precedent la nivel mondial! O firmă din vestul țării sparge toate barierele!

explo 1000x200

O firmă cu renume mondial, cu o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro în 2016 și peste 220.000 de angajați, demonstrează că și în România se poate! 

Compania Continental a investit peste 12 milioane de euro în fabrica de componente electronice din Timișoara și astfel a crescut capacitatea de producție cu 30 la sută!

Potrivit unui comunicat de presă transmis de compania Continental, banii au fost investiți în extinderea ariei de producție și a depozitului cu 5.000 de metri pătrați ale fabricii de componente electronice din Timișoara. De asemenea, a fost inaugurată și o nouă clădire de birouri de peste 2.200 de metri pătrați, investiția fiind necesară datorită creșterii capacității de producție în următorii ani.

„Devotamentul angajaților ne-a făcut să creștem investiția”

„Investiția de peste 12 milioane de euro demonstrează importanța pe care Continental o acordă fabricii din Timișoara. Aici s-au produs deja peste 60 de milioane de componente electronice, iar calitatea produselor și devotamentul oamenilor care muncesc aici ne-a determinat să creștem investiția în Romania”, a declarat Hans-Jürgen Braun, directorul fabricilor de componente electronice Continental la nivel global.

Zero defecte timp de un an!

„Continental cunoaște o creștere fără precedent la nivel mondial datorită produselor și soluțiilor inteligente din portofoliu. În fabrica din Timișoara au fost produse milioane de instrumente de bord, display-uri și unități de control a airbagului, care fac călătoriile cu automobilul mai sigure și mult mai confortabile, pentru milioane de șoferi. Fabrica din Timișoara a câștigat Green Plant Silver Award în 2016, precum și Gold Automotive Award pentru zero defecte timp de un an la unitățile de control a airbagului realizate pentru Renault”, a precizat și Christian von Albrichsfeld, director general Continental România.

tmc 640

Continental, furnizor internațional de componente auto și producător de anvelope, are cinci divizii: Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope și ContiTech. În anul 2016, corporația a înregistrat o cifră de afaceri de 40,5 miliarde de euro și are în prezent peste 220.000 de angajați în 56 de țări.

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deține șapte unități de producție și patru centre de cercetare și de dezvoltare în Timișoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov și Iași.

Continental este partener al unui joint-venture în Slatina și are un centru de distribuție al anvelopelor în București.

La finalul anului 2015, compania avea aproximativ 16.500 de angajați și și-a mărit echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România.