UCM Reșița și SC Hercules SA ar putea reveni în proprietatea statului!

gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Un grup de parlamentari PSD a depus un proiect de lege prin care se prevede ca toate companiile de stat, privatizate prin fraudă, să revină în proprietatea statului.

Anunțul este făcut de către jurnaliștii de la profit.ro (https://www.profit.ro/stiri/economie/psd-vrea-stoparea-privatizarilor-timp-de-5-ani-nationalizarea-actiunilor-si-activelor-la-companii-privatizate-fraudulos-dar-si-a-unor-titluri-la-fondul-proprietatea-16917656).

„Procesul de privatizare al companiilor de stat ar urma să fie oprit pentru o perioadă de 5 ani, toate privatizările dovedite în instanță ca fiind realizate fraudulos ar urma să fie anulate, iar statul să își recupereze integral prejudiciul, sub forma restituirii acțiunilor și activelor unei companii privatizate. Titlurile de despăgubire la Fondul Proprietatea, dobândite fraudulos, vor reveni statului”, scrie profit.ro.

Două companii importante din Caraș-Severin, în situația arătată de Guvern!

publicitate Timisoara banner maxagro

În județul Caraș-Severin, două companii se află în situația asta: UCM Reșița, unde DIICOT a trimis în judecată un grup infracțional organizat pentru devalizarea UCM Reșița, instanța de fond găsindu-i vinovați pe Adrian Chebuțiu și Adrian Preda. Procurorii DIICOT arată în rechizitoriu că nu au fost respectate prevederile contractului de privatizare. Mai mult, atât UCM Turnate sau Hidro Engineering ar putea reveni la UCM Reșița, dacă instanța va menține sentința privatizării frauduloase.

Tot procurorii DIICOT au deschis un dosar de cercetare penală cu privire la privatizarea SC Hercules SA, și aici fiind constatate neîndeplinirea prevederilor contractului de privatizare. Astfel că, dacă această lege ar fi aprobată, cea mai renumită stațiune turistică ar reveni în gestionarea statului, inclusiv izvoarele termale de acolo, care sunt cheia dezvoltării turistice a zonei.

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/