Crește vertiginos numărul timișenilor care se vaccinează în cabinetele medicilor de familie

vaccin covid
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

De la debutul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 în România, în cabinetele medicilor de familie din județul Timiș au fost imunizate aproximativ 23.000 de persoane. Numărul acestora este în creștere, mai cu seamă în ultimele săptămâni, de când numărul raportat al celor care se îmbolnăvesc este tot mai ridicat. 

În județul Timiș sunt implicați în procesul de vaccinare împotriva Covid-19 în jur de 170 de medici de familie, din cele 260 de cabinete existente.

„A crescut exponențial numărul persoanelor care se vaccinează în cabinetele medicilor de familie pentru că eu cred că pacienții dacă pot avea încredere în cineva au în medicul lor de familie. Pe de altă parte, există și o statistică făcută la începutul anului în care se arată că una dintre categoriile cele mai respectate din România a ajuns să fie medicina de familie, ceea ce ne bucură enorm. Din păcate, importanța este dată de pacienți și nu de acești politicieni care ne conduc astăzi.”, a declarat Mihai Sorin Iacob, președintele Societății Timiș de Medicină a Familiei.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare au fost imunizați în cabinetele medicilor de familie din județ aproximativ 23.000 de persoane. În plus, în centrele de vaccinare din județ, în jur de 60% sunt tot medici de familie.

Potrivit DSP Timiș, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului s-a administrat un număr total de 5.088 vaccinuri. Dintre acestea, 419 reprezintă doze de rapel Doza 2, iar 1.420 reprezintă doze de rapel Doza 3. Numărul persoanelor vaccinate complet împotriva Covid-19 în centrele de vaccinare din județul Timiș este de 259.507. La această dată, la nivelul județului au fost vaccinați complet 4.325 de copii cu vârsta între 12 și 18 ani.