Implică-te și schimbă destine și în luna octombrie!

donare sange
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Continuă campania „Implică-te și schimbă destine” destinată micuților internați în secția de Hemato-Oncologie a Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Copiii cu afecțiuni hemato-oncologice au nevoie de sânge. Astfel, în 28 octombrie, între orele 8.30 și 13.00, oamenii sunt așteptați la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină.

Cei care doresc să doneze sunt rugați să completeze formularul de înscriere din aplicația Donorium, care poate fi descărcată pe telefonul mobil. Astfel, se reduc timpii de așteptare și donatorii pot afla care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească. Cei care nu reușesc să se programeze prin intermediul aplicației pot să se prezinte direct la centru, acolo unde vor fi îndrumați de voluntarii Academiei Mămicilor din Timișoara, organizatorii campaniei.

Important de știut este faptul că persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală invazivă, chiar și minimă, pot dona după 6 luni, iar cele care s-au infectat cu SARS-CoV-2 pot dona la 28 de zile de la vindecare.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Persoanele care s-au vaccinat cu Pfizer sau Moderna pot dona sânge dacă au trecut cel puțin 7 zile de la administrarea oricăreia dintre cele două doze și nu au prezentat simptome sau au trecut cel puțin 7 zile de la remiterea oricărui simptom. Cei care s-au imunizat cu Astra Zeneca pot dona sânge după 4 săptămâni de la administrarea unei doze sau de la remiterea oricărui simptom apărut după vaccinare.

Condițiile care trebuie îndeplinite pentru a putea participa la campania de donare de sânge pot fi citite și AICI.

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/