Crește numărul echipamentelor informatice necesare desfășurării școlii online în Timiș. Popescu: „Ține și de responsabilitatea familiei”

Inspectorul școlar general de Timiș spune că numărul cererilor pentru echipamentele informatice necesare școlii online crește cu fiecare interogare, iar în acest sens face un apel la responsabilitate. 

Anul trecut au fost distribuie 6.300 de tablete elevilor din învățământul preuniversitar. Pe finalul anului, inspectoratul anunța că ar mai fi necesare încă 400 de echipamente informatice pentru ca școala online să se desfășoare în bune condiții. Acum cifra a ajuns la 2.600 de echipamente solicitate în județ. 

„Am constatat un plus față de ce știam. Dacă ne raportăm la aprilie 2020, când am stabilit o nevoie la nivelul județului, la acel moment… A fost reperul pentru achiziția acelor tablete. Însă la fiecare interogare, după câteva luni, nevoia de echipamente s-a modificat în plus.  Dacă finalizăm zona de echipamente și mai facem încă o interogare, cu siguranță va mai fi nevie de echipamente. Ține și de responsabilitatea familiei. Dacă am o tabletă sau un echipament și dacă pot să mai iau una gratis, de ce să nu o iau, logică ceea ce nu e tocmai etică.”, a spus Marin Popescu, inspectorul școlar general de Timiș.

În 2020, în mediul rural din Timiș, 1.000 de cadre didactice au avut nevoie de cursuri pentru a se pune la punct cu predarea online.

upt 1000x100