Etapa a doua de vaccinare împotriva Covid-19. Doar două centre se deschid în Timișoara; imunizarea se poate face de luni

Primăria Timișoara deschide vineri doar două centre în care se pot vaccina persoanele incluse în etapa a doua de imunizare împotriva coronavirusului. Înscrierile se pot face de vineri, ora 15, iar imunizarea propriu-zisă, de luni. 

Potrivit unui comunicat de presă, primăria lucrează cu prefectura și cu DSP pentru deschiderea tuturor centrelor de vaccinare în cel mai scurt timp. Vor fi 11 centre în Timișoara.

„Deocamdată, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) ne-a solicitat alocarea a 2 centre pentru vaccinare. Continuăm amenajarea celorlalte și le punem la dispoziție etapizat pe măsură ce ni se cere. Acele primele 2 centre vor funcționa la Iulius Town și la Spitalul CFR. La Iulius Town vaccinarea va fi realizată de echipe mixte de cadre medicale de la Spitalele Municipal și Louis Țurcanu din subordinea Primăriei.”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Vaccinarea va începe luni. Înscrierea se face pe platforma națională începând de vineri, 15 ianuarie, ora 15.

În județ sunt anunțate să funcționeze pentru etapele a doua și a treia de vaccinare 32 de centre, inclusiv cele din Timișoara, însă nici acestea nu vor fi deschise de vineri.

CITEȘTE ȘI: Doar câteva dintre centrele de vaccinare din Timișoara se deschid în 15 ianuarie. Fritz: „Nu înseamnă ca vor fi și operaționale”. Care e situația în județ? 

tmc 640