Crema PSD s-a reunit în stațiunea Băile Herculane. Ce discută social-democrații? [VIDEO]

Toți liderii PSD sunt în această după-amiază la Băile Herculane: premierul, șeful PSD, Liviu Dragnea, șeful PSD Caraș-Severin, Ion Mocioalcă și președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. La Herculane sunt și toți liderii județeni ai PSD din țară, dar și numeroși șefi de deconcentrate.

Liderii PSD discută în ședința Consiliului Executiv PSD de la Băile Herculane despre un document ce conține măsurile economice care trebuie îndeplinite, dar și o evaluare a guvernării și ce s-a realizat până acum. Printre priorități se află reducerea sărăciei și a șomajului.

Potrivit documentului prezentat în ședința CEx PSD de vineri și publicat de Mediafax, printre prioritățile economice se numără cele legate de înființarea de noi locuri de muncă, dar și creșterea veniturilor. Există și o evaluare a guvernării PSD, potrivit căreia cele mai multe obiective sunt îndeplinite sau depășite.

Liderii PSD analizează astăzi creștere economică medie de 5,5%, trecerea de la economia bazată pe eficiență la economia bazată pe inovație; România să devină a 13-a economie în UE, în prezent ocupând locul 17; încadrarea în criterii privind aderarea la zona Euro; modernizarea infrastructurii; creșterea absorbției fondurilor europene; investiții publice cu impact semnificativ în economie.

În analiza Consiliului Executiv al PSD e în discuție și realizarea obiectivelor economice: – creșterea economică medie, obiectiv asumat 5,5% (realizat 7%), – valoare PIB 2017 asumată: 815 mld. lei (realizat 842), datoria Guvernamentală asumată: 39% din PIB (37,4% realizat).

– deficit bugetar asumat, mai mic de 3% din PIB (2,96% realizat)

– creșterea clasei de mijloc (peste un milion de români vor avea salariul peste 1.000 de euro brut)

– locuri de muncă: crearea a peste 850.000 de noi locuri de muncă până în 2020

– reducerea șomajului sub 3,5%, până în 2020.

– reducerea sărăciei: reducerea cu 1.5 milioane a numărului de persoane cu risc de sărăcie

Tot la capitolul realizări sunt trecute: creșterea salariilor în sectorul public, creșterea numărului de contracte full time sau creșterea salariului minim pe economie.

– creșterea punctului de pensie: 1.000 lei și a pensiei minime garantate la 520 de lei (obiective realizate, mai arată documentul).

La sosirea liderilor PSD la Hotelul Afrodita, acolo unde are loc CEx-ul PSD, au fost prezente și câteva persoane care au protestat și huiduit la sosirea lui Mihai Tudose și Liviu Dragnea.