Creează o problemă şi apoi rezolv-o! Preţul rezolvării, însă, îl plăteşte prostimea

Încerc să vă propun să stăm strâmb şi să judecăm drept. Înainte de a drumul la text, vă spun că am impresia că românii fac parte dintr-un experiment ce are drept temă, cât de departe se poate merge cu manipularea? Ce aduc drept argumente?

N-o iau de la paşopt, dar necesar este să plecăm din decembrie 89. Terorişti, uzine de apă infectate, arabi, copiii lui Ceauşescu etc. Nişte baloane de săpun, numai bune de a scoate ceva carne de tun pentru justificarea preluării puterii. Trecem la vară, 90. Maşini de tipărit bani, drogaţi etc. descoperite de minerii lui Iliescu în sediile partidelor duşmănoase FSN. Justificarea păstrării puterii. Şi, pentru a demonstra că am fost europeni încă de la naşterea celei mai noi democraţii româneşti, facem un intermezzo cu 15 martie 90. Adică, primăvara. Un biet român era călcat în picioare la Tg. Mureş. Toată Europa urla că românii iau gâtul minorităţii maghiare. Deja, ne internaţionalizasem. A urmat aderarea la UE şi NATO. Mari succese. Pentru cine? Haideţi să vedem.

Unde vă faceţi cumpărăturile? De unde vă procuraţi hrana? Mari concerne din ţări UE. Care, îşi aduc marfa lor, o vând şi profitul se duce la ţara lor din UE. Fără a plăti ceva în România. Ne bucurăm pentru cele plătite pe salarii şi pentru modernitatea prezentării. În ţări serioase, trebuie să plăteşti şi ceva pe profit, indiferent cum te cheamă. Pădurile se taie. Petrolul se duce. Nimic din ceea ce este românesc nu mai prezintă interes pentru economia românească (!!!). În fine, relaţionăm, respirăm şi transpirăm european.

În final aş vorbi despre jigodiile ce îşi târâie cururile pe fotoliile Parlamentului şi pe cele ale administraţiilor din ţară. Vine PSD şi spune: reducem TVA la alimente la nouă la sută. Brusc, creşte preţul energiei electrice, salariul minim pe economie etc. Ceva de genul, cu o mână dai, cu alta iei. Creşte salariul minim pe economie. Perfect. Bucurie. Dar, creşterea asta nu este decât gargară. Toţi intreprinzătorii, mai ales cei mici şi mijlocii, vor creşte preţurile, pentru a putea acoperi noile taxe către stat. Beneficiul pentru populaţie? Zero. Doar, încă o eventuală înjurătură către antrepenori: ai dracu, nu vă mai săturaţi, tot măriţi preţurile. Pe de altă parte, vine PNL împreună cu USR şi altele ce se declară de dreapta. Despre ele pot rezuma la o singură frază. Ori de câte ori a fost vorba despre creşterea nivelului de trai al populaţiei au declarat ritos: creşterea veniturilor populaţiei nu este sustenabilă. Şi, poate, încă un lucru. Să ne aducem aminte de celebrul Radu Sîrbu, director FPS. Atunci, dreapta democrată a vândut pe şperţuri mari, tot ce era viabil în industria românească.

O concluzie? Dragilor, nu vă mai înjuraţi copiii, părinţii, prietenii pe teme de jeguri politice. Toţi sunt o apă şi-un pământ. V-aţi gândit că poate, ne vor dezbinaţi?