O moţiune pe înţelesul tuturor. La Băsescu, pauză publicitară!

explo 1000x200

Era clar pentru toată lumea că, moţiunea de cenzură de ieri nu va fi fost decât un exerciţiu democratic. Un fel de a pune un x pe căsuţa termenilor ce definesc exerciţiul democratic din minunata Românie.

Liviu Dragnea, preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor, galant cu piscină şi şapte mii de metri pătraţi de casă, îi oferă opoziţiei microfonul. Predoiu se cam face de cacao, nedefinind concret ce are din punct de vedere legal Guvernul Grindeanu cu ordonanţa dată, ulterior retrasă. Au mai fost şi alţii pe la microfon. Doamna Turcanu a încercat ceva săgeţi patetice, uitând probabil de vremurile când ţinea trena domnului Stolojan. Ungurul de serviciu, şeful democraţilor (!) UDMR a zis ceva de genul că ei sunt îngrijoraţi, dar nu se bagă. Aşadar, se abţin. Liviu Dragnea a luat-o de la sărmanii ce dorm prin cutii de carton, până la creşterea salariilor şi a pensiilor. Tăriceanu, preşedintele Senatului a avut o cuvântare ceva mai lungă, dar tot politicianistă. Nicuşor useristul, a fost ceva mai la obiect dar, tot romancier, ca de altfel toţi antevorbitorii săi. O primă impresie a fost că asistăm la o temă de casă dată parlamentarilor pentru a se da Prîslea cel Voinic în faţa naţiunii. Nici Grindeanu al nostru, n-a scăpat de la a se băga pe canalele laterale ale moţiunii. A început să vorbească despre buget, despre salarii şi despre viitoarea bunăstare a românilor. În fine, la microfon a venit Traian Băsescu. Singurul dintre vorbitori care a făcut trimiteri la lege. La chestiunea clară ce făcea obiectul moţiunii. La Comisia de la Veneţia, la Curtea Constituţională, la Lege. Ei, şi-aici vine nesimţirea, fărădelegea sau, cel mai uşor epitet, lipsa de profesionalism a televiziunilor. Cel mai aplicat discurs pe tema moţiunii a fost întrerupt de televiziuni, pentru minutele de publicitate. Nu aveai cum să pierzi unica ofertă a scăpatului de dureri în cur, nu mai ştiai cum să slăbeşti sau nu mai aveai cum să ratezi o minunată ofertă de a te dezintoxica. Prostie?

În fine, moţiunea a căzut. Am avut de a face cu un exerciţiu democratic. Dar, totuşi nu înţeleg. Ce aţi avut televiziunilor cu Băsescu?

 

foto: RTV.net

banner 970 x 250