Credit de 30 de milioane de lei pentru societatea de apă-canal! Pe ce se duc banii?  

Aleșii județeni au aprobat în cel mai recent plen garantarea unui credit pe care urmează să îl contracteze firma Aquacaraș. Valoarea acestuia este extrem de mare, la fel ca cea a proiectului aflat în derulare.

Oficialii explică faptul că operatorul județean are nevoie de aceste sume pentru a derula în bune condiții proiectul de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în Caraș-Severin, a cărui valoare se apropie de 500 de milioane de lei. Practic, creditul contractat de Aquacaraș reprezintă contribuția operatorului din bugetul propriu, așa cum explică cei care au fundamentat proiectul de hotărâre luat în dezbatere de aleșii județeni la prima ședință de consiliu județean din această lună.  

„Până în prezent, au fost obținute 80 la sută din fondurile necesare prin Fondul Național de Garantare, însă restul de 20 la sută trebuie garantate de SC Aquacaraș SA. În acest sens, se propune acționarului principal garantarea părții din finanțarea rambursabilă deoarece deși în decursul anului 2014 au fost demarate procedurile de achiziție nu s-a prezentat niciun ofertant, în principal pentru că societățile de credit oferă asemenea împrumuturi pe perioade lungi, de 20 de ani, cu o perioadă de garanție de 4 ani și au în obiectiv măsuri suplimentare de garantare a returnării creditului, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat în cadrul celui mai recent plen.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)

Comments

  1. Radivoj Milenovici says:

    Aquacaras este firma paravan a javrelor de la SRI care prin mai multe firme paravan(furand o buna cantitate din bani)isi umfla bugetele cu fonduri ilegale(furate). Daca era o alta firma privata BULANGII DE MARIONETE de la CJ ii dadea aceasta garantie ?! Si de ce nu este pus acest proiect la o licitatie internationala(europeana)ca sa participe firme care nu au nevoie de nici un drac de inprumut bancar si de nici o garantie de la nimeni si cu utilaje specializate pentru astfel de lucrari , nu niste necalificati cu utilaje inchiriate ????????? Frunza’nbalegar , PARANDARATUL , JEGOSILOR DE HOTIIIIIIIIIII .