„Cred că acum suntem pe culmea primului val de COVID-19”

Numărul crescut al cazurilor de infectări cu noul coronavirus nu reprezintă rezultatul unei majorități parlamentare care a incitat pentru nerespectarea măsurilor dispuse de guvern, așa cum au dat de înțeles unele voci liberale. Din contră, măsurile tardive luate în seamă de către actuala putere au fost cele care au condus la o explozie a numărului de noi cazuri în România – este de părere Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliul Județean Caraș-Severin.

„Dacă veți urmări indicațiile fostului președinte al României, Traian Băsescu, de acum câteva luni bune, când în România nu se credea că se va ajunge într-o situație asemănătoare Italiei sau Spaniei, veți găsi toate răspunsurile. Îndemnul unor oameni cu experiență politică și administrativă, fie la nivel național, fie la nivel european, nu a fost luat în seamă, drept dovadă am ajuns într-o situație, în starea de alertă, când avem peste 500 de infectări pe zi, exact cât aveam în starea de urgență.”, atrage atenția Ionuț Popovici.

Cum posibila revenire la starea de urgență este pusă în cârca opoziției, liderul PMP Caraș-Severin le reamintește guvernanților în mâinile cui stă soarta cetățenilor, acesta caracterizând situația din ultimele săptămâni drept vârful primului val de COVID-19, nicidecum al doilea val de infectări, așa cum se discută în spațiul public.

„Evident că măsurile trebuiau luate, în primul rând, de guvernanți, nu să arate cu degetul către cineva anume pentru că guvernul nu înseamnă o singură persoană. Cert este că aceste măsuri nu au fost luate la timp și, evident, din nou, sunt probleme. În acest moment, virusul se răspândește comunitar și chiar nu aș spune că este valul doi. Cred că acum suntem pe culmea primului val de COVID-19.”, a scos în evidență politicianul cărășean.

Sursa foto principal: rri.ro.