În România lucrului bine făcut, „industria ospitalităţii e la pâmânt: dacă restaurantul nu are terasă, mănânci în cameră, pe picioare”

Segmentul turistic, puternic afectat din cauza noului coronavirus, ar putea avea și mai mult de suferit dacă porțile restaurantelor rămân închise sau dacă se va lua în calcul reîntoarcerea la starea de urgență, ținând seama de numărul crescut al cazurilor de infectare, atrage atenția deputatul Pro România, Ion Spânu.

Măsurile alandala luate de către actuala putere în privința redresării economice, în special pe segmentul turistic, ar putea avea consecințe dezastruoase în viitorul apropiat – dă de înțeles deputatul cărășan. Politicianul tratează chestiunea restaurantelor cu lacătul pe ușă ca fiind una de râsul-plânsul, în lipsa teraselor, oamenii fiind nevoiți să mănânce în camera de hotel, pe stradă, ceea ce face ca deplasarea în interes de serviciu sau pentru relaxare să devină o amintire tristă.

„Dezastrul există la ora la care discutăm. Industria Horeca ar avea de suferit în cazul prelungirii stării de alertă sau revenirii la starea de urgență. Eu am fost recent la București, am stat într-un hotel mare, împreună cu alte patru, cinci persoane. La restaurant nu se poate mânca. Ei bine, dacă restaurantul nu are terasă, trebuie să îți cauți să mănânci în altă parte sau să mănânci în cameră, pe picioare. Această industrie la pământ. Dacă o blocăm în continuare, părerea mea este că se va duce în jos. Dar nu numai această industrie, ci și industria turismului, industria mare, absolut tot”.

Reprezentantul Pro România în Caraș-Severin vorbește și despre faptul că cei care ne conduc refuză să aplice rețeta care dă roade în alte state, guvernanții încăpățânându-se parcă să facă totul pe dos, fapt ce creionează un tablou economic în nuanțe bacoviene.

„Noi, la PRO România, am susținut, prin vocea președintelui Victor Ponta, că e nevoie de relaxare. Uitați-vă în jurul nostru ce se-ntâmplă. În Austria, spre exemplu, restaurantele sunt pline, oamenii se plimbă cu bicicletele. Deci, în afară de faptul că respectă distanța fizică, că respectă regulile impuse, viața decurge normal. La noi este exact invers. Noi suntem ultimii care am aplicat restricțiile și ultimii care le ridicăm. Nu va fi deloc bine economic vorbind.”, a adăugat deputatul Pro România de Caraș-Severin, Ion Spânu.

Sursa foto principal: zf.ro.