Creativi! Paleți transformați în bănci și măsuțe la Școala Gimnazială Nr. 1

Viitorul stă sub semnul ecologizării și reutilizării materialelor în mod creativ, chiar și în domeniul educației. Cu sprijinul primit de la Fundația Noi Orizonturi și de la Asociația Life-Lugoj30, 22 de paleți vor deveni bănci și măsuțe pentru proiectul „Clasa din curtea școlii,” pe care Clubul Impact „Copiii au putere” Lugoj îl implementează anul acesta școlar.

„Clasa din curtea școlii” este cel de-al doilea proiect de învățare orientată spre comunitate implementat de Clubul IMPACT „Copiii au putere” Lugoj cu sprijin oferit din partea Fundației Noi Orizonturi.

„Prin intermediul acestuia, dorim să realizăm în curtea Școlii Gimnaziale Nr. 1 un loc destinat desfășurării activităților educaționale și recreative în aer liber. Am cumpărat câțiva paleți cu banii câștigați la concursul «Campionii Planetei» organizat de Fundația Noi Orizonturi, iar restul de paleți i-am primit ca donație din partea Asociației Life-Lugoj30. Acești paleți vor fi transformați în mese și scaune, iar cu ajutorul membrilor IMPACT și al voluntarilor îi vom vopsi, realizând astfel un loc în care elevii își pot petrece pauzele într-un mod relaxant, un loc în care se pot desfășura activități școlare și extrașcolare. Știm cât de benefice sunt pentru copii activitățile în aer liber și ne dorim și noi un astfel de loc în școala noastră. Bineînțeles că este un proiect de echipă, prin care ne dorim să atragem din nou oamenii dornici să se implice în asigurarea unei educații de calitate semenilor lor, prin care dorim să facem mai responsabilă întreaga comunitate locală. Așa că vă mulțumim că sunteți aproape de noi!”, a declarat prof. consilier Laura Secoșan.

leader board 728 x 90 px

Proiectul are drept obiectiv crearea unui mediu de învățare plăcut pentru copiii, care să le stimuleze creativitatea. Amintim că în luna martie membrii Clubului Impact „Copiii au putere” au desfășurat cu succes o campanie la fel de interesantă, dăruind lugojenilor mărțișoare în schimbul unei donații de carte.