A1 Deva – Lugoj, al treilea mare proiect propus Uniunii Europene pentru finanțare!

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că domeniul transporturi din PNRR a fost simplificat și că sunt patru proiecte mari privind autostrăzile care au fost propuse partenerilor europeni.

Ministrul Drulă a dezvăluit miercuri seara, la TVR, că PNRR, domeniul transporturi, România va propune doar patru proiecte privind autostrăzile. Astfel, spre aprobare va fi trimisă autostrada A7, sectorul Ploiești-Pașcani prin Buzău și Bacău. Acesta are peste 300 de kilometri, iar la proiect se lucrează de aproximativ doi ani. Viitoarea autostradă va avea perdele forestiere și stații electrice, a explicat Drulă.

Al doilea proiect este A3, între Nădășelu și poarta Sălajului. Pe teren se lucrează deja, iar sectorul are cel mult 60 de kilometri și leagă județele Cluj și Sălaj.

Al treilea proiect este pe A1 Deva – Lugoj, sectorul lipsă dintre Sibiu și Nădlac, în lungime de 9 kilometri.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Ultimul proiect din PNRR este pe A8 Autostrada Unirii, Tg. Mureș – Tg. Neamț. În acest caz documentația este aproape gata, a anunțat Cătălin Drulă.

În total, prin PNRR ar putea fi realizați aproximativ 450 de kilometri de autostradă. Dosarul PNRR va fi depus la finalul lunii mai, iar răspunsul autorităților europene va veni în iunie.

banner maxagro