Implicare! Proiect pentru asigurarea accesului la apă curată, demarat de Life-Lugoj30

STPT job 1000x200

Asociația Life-Lugoj30 aduce un nou proiect în atenția locuitorilor orașului. De această dată obiectivul îl reprezintă asigurarea apei curate pentru lugojeni.

În intervalul 18-21 mai are loc în mediul online „Obiectivul 6 – apă curată și sanitație”, proiect înregistrat ca eveniment partener pe platforma Comisiei Europene pentru Mediu în cadrul #EU Green Week2021 (Săptămâna Verde Europeană 2021) în data de 15 martie 2021, conform acordului de parteneriat încheiat în aceeași zi.

Cu prilejul evenimentului, asociația anunță solicitarea sumei de 50.000 de euro prin cererea de finanțare a ultimei sesiuni a programului Active Citizens Founds- Apelul #1-Mediu și Schimbări Climatice.

Proiectul de conștientizare despre importanța apei și calitățile ei în raport cu deșeurile din plastic are termen de implementare 1 an de zile de la aprobare, iar cea mai mare parte a sumei din buget este alocată achiziționării aparatelor de filtrare a apei, performante, de ultimă generație ce vor fi montate în școlile lugojene, acolo unde se dorește.

„Sesiunea apelurilor este încă deschisă iar răspunsul la cerere îl vom primi în toamna acestui an. Fiind un proiect pe teme legate de mediu și schimbări climatice, obiectivul principal este reducerea consumului de băuturi îmbuteliate în sticle din plastic și generarea deșeurilor rezultate de acestea cu până la 50% încă din primul an. Un alt obiectiv important este oferirea copiilor o alternativă a apei îmbuteliate sau transportate la școală. O alternativă mai sănătoasă, confortabilă și sustenabilă, iar cu ajutorul acestor aparate, copiii vor avea la dispoziție o cantitate nelimitată de apă și se pot hidrata conform recomandărilor medicului. Situația apei de la robinet din orașul nostru o cunoaștem deja. De ani buni am observat că presiunea scăzută, mirosul neplăcut și gustul ciudat sunt principalele probleme pe care le întâlnim dar, de asemenea dl. primar ne-a recomandat prin presa locală să nu consumăm apa de la robinet pentru băut. În viitorul apropiat, vom cere administrației publice locale o mai bună transparență referitoare la calitatea apei de la fântânile din oraș și dorim ca rezultatele analizelor fizico-chimice să fie puse la dispoziția cetățenilor într-un mod simplu de accesat”, precizează Ștefania Șchiop, președintele Asociației Life-Lugoj30.

Băuturile îmbuteliate nu doar că nu sunt sănătoase pentru organism, prin adaosul de bicarbonat de sodiu, dar sunt și foarte nocive mediului înconjurător prin amprenta de carbon pe care o lasă în urma îmbutelierii și a microplasticului din deșeuri, care au devenit cea mai mare problemă a poluării la nivel global după aer.

În continuare, Asociația Life-Lugoj30 caută surse de finanțare pentru proiectele demarate și activitatea desfășurată, obiectivul fiind clădirea unei comunități puternice și sustenabile.

Brantner 1000x100px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/