Creații ale îngerilor, în inima munților, la cabana Claris

icoane

Au sfințit locul prin inocență, puritate și credință curată, iar din mâinile lor au ieșit minuni.

Zeci de tabere au fost organizate la Cabana Claris din stațiunea Crivaia, dar ca aceasta parcă niciuna. De ce? se întreabă cititorul. Pentru că, pe lângă faptul că locația a fost una de vis, departe de oraș și de agitația acestuia, atât tematica taberei, cât și participanții au fost speciale.

Copii, cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani, coordonați de părintele Mihai Ciucur și Georgiana Ciucur, cu sprijinul Mihaelei Stoica, administratorul cabanei Claris, și sub îndrumarea voluntarilor ATOR Banatul de Munte, au descoperit o altfel de lume, un univers al credinței. Cei peste 30 de îngeri, așa cum au fost numiți de organizatori, s-au transformat din tinere vlăstare, în mici făuritori de vise și comori. Cufărul de comori a fost plin cu icoane pictate pe lemn, chiar de ei, în cadrul celei de-a XIII-a ediții a Taberei de creație „Credință și artă pentru toți”.

claris444444

„Mulțumim pentru tot! Am primit înapoi un alt copil! La noi chiar s-a întâmplat o adevărată minune! Mulțumesc întregii echipe, voluntari, sunteți minunați! Doamna Georgiana, sunteți omul trimis de Dumnezeu în viața noastră!”, mulțumește unul dintre părinții copiilor participanți la tabără.

claris 222

„În această tabără am avut ocazia să descopăr mult frumos, în unele cazuri, foarte bine pitit de ochii lumii, în copiii dumneavoastră. Frumosul a îmbrăcat, pe parcursul taberei, foarte multe chipuri: milostenie, sprijin, răbdare, blândețe, muncă, iubire, prietenie, sinceritate, talent, dragoste de Dumnezeu și neam, afectivitate, împărtășire, emoție…  Mi s-a demonstrat încă o dată că vom avea viitor frumos și luminos, că nu e totul pierdut, că avem valori puternice care ne leagă și ne adună împreună, că avem copii și tineri valoroși, puternici, luptători și vii. Dacă este activată/reactivată/menținută această forță a tinereții luminoase, vom răzbi. Nu va fi ușor, dar vom îndrăzni să biruim lumea, așa cum ne-a învățat Hristos!” sunt cuvintele pline dragoste ale Georgianei Ciucur, consilier de dezvoltare personală și coordonator al atelierelor artistice de la Centrul de Tineret Moniom.

icoane 3

Copii din Reșița, Caransebeș, Anina și Moldova Nouă au realizat în cele șase zile de tabără la cabana Claris, icoane cu imaginea mai multor sfinți: Sfinții Ioan Casian, Dionisie Exigul și Ioan Iacob Hozevitul, Sfântul Martir Constantin Brâncoveanu, Sf. Ioan Valahul, Sfântul Sava de la Buzău sau Sfânta Muceniță Filofteea, având astfel posibilitatea de a stabili o relație spirituală cu sfântul a cărui imagine o va picta.

clarissss ss

Chiar dacă tematica taberei a fost de iconografie, cei mici s-au și jucat, au învățat, s-au bucurat de natură, participând la diverse jocuri, concursuri, drumeții și seri tematice – activități specifice taberelor ce sunt organizate la cabana Claris.

„Copii au fost minunați, foarte deschiși și pregătiți pentru nou, deoarece părintele Ciucur știe întotdeauna cu ce fel de copii lucrează și cum să-i stimuleze și să-i îndrepte spre credință, spre creație și spre arta frumosului. Sfătuiesc părinții să-și trimită copiii, cu mare încredere, în aceste tabere, deoarece își dezvoltă creativitatea, imaginația, spiritul de a gândi, spiritul de echipă. Nu cred că există un grad de comparație cu restul taberelor pe care le-am organizat la noi, deoarece fiecare tabără are specificul ei și înclinațiile ei, fiecare tabără merge spre anumite domenii de dezvoltare personală și toate sunt frumoase în felul lor.

Anul acestea avem 11 tabere cu diverse tematici și cele pe care eu le organizez ca și trainer se axează pe dezvoltare personală și multiple drumeții, deoarece copiii tind să stea foarte mult în case, mai ales că a trecut peste noi un an de pandemie în care am fost toți destul de afectați. Eu, spre exemplu, ca și antreprenor am văzut partea bună a lucrurilor în care ne-am regăsit noi ca și oameni, cel puțin așa sper, că fiecare om a reușit să ajungă în sufletul lui și în rest privim cu încredere spre viitor și ne reorganizăm.”, a declarat Mihaela Stoica, administratorul cabanei Claris, psihoterapeut și psiholog.

claris 333

În cea ce privește planurile de viitor, cele peste 11 tabere, programate pentru acest an la cabana Claris, nu încheie acest ciclu. Mihaela Stoica și-a propus o reorganizare a taberelor care au lipsit cu desăvârșire anul trecut, iar din punct de vedere al serviciilor hoteliere, se pregătește un amplu proiect ce vizează zona de SPA.

icoane 2

claris 222

clarisssss66

claris 2

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/