„Dunca nu mai are nicio scuză, ar trebui să-și dea demisia! Dacă nu e în stare, să se plimbe cu elicopterul!”

ionut popovici (2)

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, îl trimite și el la plimbare pe Romeo Dunca după ce acesta a pasat încă un proiect Primăriei Reșița scuzându-se că el cu oamenii din administrația județeană nu sunt capabili să obțină finanțare!

Este vorba despre asocierea dintre cele două instituții în vederea continuării investițiilor la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, proiect pentru care președintele Dunca a fost pur și simplu desființat și de social-democratul Ioan Crina. Noroc că ședința respectivă n-a fost transmisă sub nicio formă, nici live, nici înregistrată! Am să vorbesc cu parlamentarii, să modifice legea electorală și primarul municipiului reședință de județ să fie și președintele Consiliului Județean! Facem economie! Dacă nu sunteți în stare, mergeți în vârful muntelui, mergeți la Polul Nord, faceți plimbări cu elicopterul!”, i-a strigat Ionuț Popovici lui Romeo Dunca exact în plen, imediat după ce președintele a spus cu gura lui că a ales să paseze responsabilitatea întocmirii documentației Primăriei Reșița deoarece funcționarii Consiliului Județean nu sunt în stare să o facă.

„La deponeul de la Lupac avem probleme în continuare. Am schimbat ciurul, nu e încă funcțional și începem un nou litigiu cu constructorul care întotdeauna ne aduce în situația să clarificăm lucrurile în instanță. Asocierea cu Primăria Reșița e benefică pentru că vine cu ajutor uman și cu contribuție financiară, ei fiind afectați pentru că au rămas cu camioanele încărcate. E un lucru bun, denotă o slăbiciune a noastră în a ne rezolva problema noastră după zece ani de încercări nereușite. Important e să facem treabă și apoi să vedem al cui e meritul.”, a explicat Romeo Dunca situația scandaloasă din Consiliul Județean.

Popovici nu l-a iertat însă pe președintele care găsește tot mai puține spre deloc soluții problemelor majore ale județului. „Președintele Consiliului Județean se substituie primarului Reșitei, care stă în umbră și cam hotărăște ce se întâmplă și în Consiliul Județean! Președintele Dunca ne tot spune că nu avem, că nu putem, că nu suntem în stare. Atunci ar trebui să-și dea demisia și să facă ce știe mai bine, să se plimbe cu elicopterul! Orice om politic responsabil, atunci când își dorește să ocupe o funcție așa cum este cea de președinte al Consiliului Județean sau de primar, trebuie să știe în primul rând la ce se înhamă. În momentul în care ocupi acea funcție nu mai ai nicio scuză, nu mai poți să spui: nu pot, nu știu, nu am. Trebuie să găsești soluții, mai ales că astăzi, de mai bine de 2 ani, PNL guvernează România, dar într-o formă politică toxică. Așadar, ușile ar trebui să fie deschise domnului președinte de către toți miniștrii Guvernului României și aceste sintagme nu ar trebui să existe în vocabularul unui om ales cu majoritatea voturilor. Sunt câteva proiecte extrem de importante pe care aceeași angajați despre care președintele CJ vorbește acum le-au scris, depus și primit aprobare de la diferite entități finanțatoare. Proiecte care astăzi se derulează! Drumul Secășeni-Grădinari, de exemplu, este un proiect care aceeași oameni l-au scris, depus și au primit finanțare! Este prostie în formă pură! Doar unii abordează această metodă deficitară care este în detrimentul instituției și al Carașului!”, a comentat consilierul județean.