„Crăciun în casa minorităţilor naţionale” la Casa de Cultură Moldova Nouă

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Sârbii, cehii, slovacii și germanii din Moldova Nouă vor fi prezenți și în acest an pe scena instituției culturale de la Dunăre, acolo unde, în cadrul evenimentului „Crăciun în casa minorităților naționale”, aceștia vor sărbători Ziua Minorităților Naționale din România.

Peste doar câteva ore, Casa de Cultură din urbea de la Dunăre, precum și publicul care va lua parte la cea de-a treia ediție a evenimentului dedicat minorităților vor fi martorii celor mai frumoase tradiții și obiceiuri în preajma sărbătorilor de iarnă, acțiunea vizând, în același timp, promovarea limbii și susținerea dezvoltării culturale a comunităților regăsite în Moldova Nouă.

Din cadrul momentului de sărbătoare, programat să aibă loc astăzi, 18 decembrie, începând cu ora 18.00, nu vor lipsi colindele tradiționale, în limba minorităților, scenetele și nici bucatele specifice care vor fi regăsite la standuri special amenajate, în holul Casei de Cultură.

Eveniment organizat de Casa de Cultură Moldova Nouă în parteneriat cu Uniunea Democratică a Cehilor și Slovacilor din România, Uniunea Sârbilor din România, Forumul Democratic al Germanilor din Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița.

promovare banner maxagro

Ziua Minorităților Naționale din România a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis, ca zi de sărbătoare națională, după ce Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a adoptat legea în 21 noiembrie 2017. Alegerea zilei de 18 decembrie a fost legată de „declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, lingvistice şi religioase” a Adunării Generale ONU, care, în 1992, exact pe 18 decembrie, a adoptat-o.

 

 

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/