Șofer din Timiș vinovat de sacrificarea și îngroparea unor purcei în Caraș-Severin!

În urma unui control de rutină în trafic pe raza județului Caraș-Severin, un microbuz ce transporta purcei a fost oprit pentru verificări. Surprinzător sau nu, animalele au sfârșit prin a fi sacrificate și îngropate din cauza șoferului care nu deținea actele impuse de lege.

Focarele de pestă porcină africană depistate în țară au impus un set de măsuri cu privire la transportul animalelor dintr-un județ în altul. Aviz interjudețean și documente care să ateste trasabilitatea animalelor sunt obligatorii.

Pe raza localității Petroșnița, în cursul zilei de astăzi, s-a identificat și oprit un microbuz care transporta 7 purcei. Șoferul autovehiculului era din județul Timiș, iar persoana care transporta animalele nu avea niciun document asupra sa. Imediat s-a solicitat sprijin din partea reprezentanților IPJ și UAT, iar operațiunea s-a sfârșit prin uciderea și îngroparea purceilor pentru a elimina orice risc de răspândire a unei infecții.

„S-au efectuat procedurile de dezinfecție la locurile de îngropare, toate măsurile necesare au fost aplicate imediat. Atragem din nou atenția că nu vom face rabat de la aplicarea legii în ceea ce privește măsurile legate de evoluția pestei porcine la nivel național. Deținătorul porcilor a fost sancționat. Indiferent de ce animale vorbim este important ca cei care le dețin să aibă documente sanitar veterinare. În aceste fel se stabilește proveniența acestora, știm de unde vin sau dacă în zona respectivă sunt cazuri de îmbolnăviri. Pentru 20 de lei mai puțin, riscurile sunt enorme și omul singur își bagă boala în gospodărie”, explică directorul DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea.

Prefectul județului Caraș-Severin, Florența Albu, a lăudat acțiunea: „Rapid ați lucrat. Bravo!”, a concluzionat aceasta.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/