Apele cu sulf de la Șapte Izvoare sunt pline de turiști. În plus, toxinele acumulate până acum pot fi date jos cu ușurință la Herculane. Cura începe cu o drumeţie până la Şapte Izvoare, dar continuă cu băi şi masaj în apele termale.
De la Arad şi până la Timişoara sau chiar până-n Moldova, turiştii se simt perfect în băile termale. Deși termometrul a coborât la -1 grad Celsius, cele peste 40 de grade izvorâte din pământ sunt suficiente să încălzească atmosfera din cădiţele cu apă sulfuroasă. Bune pentru reumatism, acestea îi îmbie pe turiști cu mituri suficiente, ca să îi atragă necondiționat în stațiunea de pe Cerna. Nu putem omite nici importanța cultului apelor la romani și felul cum s-a manifestat la termele lui Hercule din Valea Cernei. Toate izvoarele și-au avut cultul lor. Ele erau sub patronajul unor zeități sau nimfe, cărora vizitatorii le aduceau ofrande. Izvoarele minerale calde erau închinate lui Hercule, el nepatronând izvoarele reci.
Descoperirea izvoarelor calde din Valea Cernei a fost salutată de către romani, deoarece îi frapase asemanarea lor cu cele de la Capua, Imera sau Scatonza, al caror efect terapeutic era binecunoscut.
Liviu merge în fiecare an la Băile Herculane în a doua zi de Crăciun. „Am vrut să petrec chiar și Crăciunul în stațiune, însă până la urmă am preferat să rămân acasă, alături de familie. Apele termale sunt foarte sănătoase, iar locuri de cazare încă mai găsesc libere pentru zilele următoare”, a spus tânărul reșițean de 32 de ani. Deși de Crăciun a stat la Reșița, acesta a ales stațiunea ca să își petreacă Revelionul.