Ce pârtii sunt deschise pe Muntele Semenic

Dacă în Reşiţa abia au căzut câţiva fulgi de nea, pe munte e zăpadă destulă, astfel că, în prima zi de Crăciun iubitorii sporturilor de iarnă s-au îngrămădit pe pârtii cu schiuni, snowboard-uri, sănii sau saci de plastic.  

Câteva sute de turişti au urcat în prima zi de Crăciun pe Muntele Semenic şi majoritatea au promis că vor reveni şi astăzi pentru că, după sărmăluţe şi fripuri nu strică puţină mişcare. Majoritatea celor aflaţi pe pârtii au urcat dimineaţa, iar la lăsarea întunericului s-au întors acasă, la preparatele tradiţionale şi un pahar de vin.

Pensiunile de pe Semenic şi din împrejurimi au fost ocupate doar la jumătate din capacitate în ziua de Crăciun, dar operatorii de turism spun că de astăzi, așteaptă ca toate locurile să fie ocupate. “De astăzi, funcționăm cu motoarele turate 100%. Mulți dintre turiști au preferat să petreacă acasă Crăciunul, iar de abia de astăzi să vină la schi”, a spus Silvester Orgonaș, reprezentantul unei pensiuni.

Pârtii funcționale
Datorită zăpezii care a căzut, pe Muntele Semenic sunt deschise două pârtii: Crucea de Brazi și Goznuța. Stratul de zăpadă nu depășește 30 de centimetri, dar iubitorii sporturilor de iarnă pot schia liniștiți. În plus, o a treia pârtie este deschisă în localitatea Văliug, la Casa Baraj. Deși în comună nu a nins abundent, temperatura de -4 grade celsius le-a permis tuturilor pentru zăpada artificială să lucreze din plin. Astfel că, și pârtia, și telescaunul sunt funcționale.