COVID-19 obligă instituțiile statului să găsească soluțiile potrivite pentru perioada de criză. Ce se întâmplă în Reșița și Caraș-Severin?

Administrațiile publice locale și județene se confruntă în aceste zile cu situații inedite, toate generate de decretarea stării de urgență. Fiecare aspect nou apărut este analizat și, în funcție de evoluția lucrurilor, se vor lua și măsurile ce se impun.

În mare, problemele sunt aceleași, doar că ele diferă în funcție de unitatea administrativă despre care vorbim, primărie sau consiliul județean.

Primarul Reșiței ne-a împărtășit o parte din preocupările sale din aceste zile, pe fondul unor schimbări ce au loc în perioada stării de urgență. „Spre exemplu, nouă ni s-a luat Serviciul de Poliție, acesta trecând pe perioada funcționării stării de urgență în subordinea Poliției naționale. La fel și ISU. Trebuie să văd cum ne vom organiza de acum încolo și cred că mă voi ghida după modelul Finanțelor Publice. Dacă mi se reduce activitatea la ghișee, nu am nevoie de atâția oameni. Atunci prefer să țin jumătate din ei acasă, pe o durată care echivalează cu o carantină, 14 zile, în timp ce cealălaltă jumătate va fi la lucru. Și tot așa.”, spune Ioan Popa.

La Consiliul Județean Caraș-Severin lucrurile stau puțin diferit, dar tot cu respectarea prevederilor cuprinse în starea de urgență decretată de președintele României. În acest sens, președintele forului județean, Silviu Hurduzeu, ne-a mărturisit: „Cine poate să lucreze de acasă așa va face, programul de începere a lucrului este decalat pentru a se evita aglomerația din mijloacele de transport în comun, iar cei care au copii mici pe care nu au cu cine să-i lase, beneficiază de concediu plătit cu 75%, în baza unei cereri scrise”. 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/