Coronavirus închide resorturile de lux din Băile Herculane

Treptat se așterne liniștea și peste stațiunea de Valea Cernei. Proprietarii de hoteluri nu tratează cu indiferență măsurile de securitate ce se impun.

În contextul stării de urgență națională, Bacolux Hotels a decis să se alinieze măsurilor recomandate de statul român și să pună mai presus de toate siguranța și sănătatea oaspeților și angajaților săi find printre primii care își restrâng activitatea. De astăzi, 16 martie, grupul își suspendă activitatea locațiilor sale din Herculane și Bușteni, respectiv Afrodita Resort & Spa, Diana Resort și Pensiunea Bacolux. Rămâne deschis Craiovița Hotel & Events din Craiova, sediul central al companiei.

Reprezentanții Bacolux precizează că turiștii, care au rezervări în perioada de suspendare a activității hotelurilor, cei care au achitat avans sau plată integrală a sejururilor, au posibilitatea de reprogramare a acestora fără a pierde sumele achitate. De asemena departamentele administrative din cadrul companiei vor funcționa după un program redus, dar vor fi disponibile pentru turiștii și agențiile de turism, care au nevoie de suport în rezolvarea diverselor situații administrative. Bacolux Hotels va ține legătura cu oaspeții și cu partenerii prin toate mijloacele de comunicare disponibile.

16 martie 2020, o zi pe care nu o vom uita mulți dintre noi. România a decretat stare de urgență. Obiectivul? Combaterea pandemiei de coronavirus.

,,Principala noastră dorință este să contribuim cât mai mult la reducerea gradului de contaminare a bolii, dar totodată, să ne protejăm oaspeții și echipa. În acest moment prevenția și luarea tuturor măsurilor de siguranță trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor, și sperăm ca această decizie să sprijine eforturile comunității și a autorităților de a stopa cât mai repede această situație de o gravitate fără precedent”, declară Laura Pătru, Marketing Manager Bacolux Hotels.

Marius Băzăvan, General Manager, Bacolux Hotels vorbește despre situația fără precedent în industria turismului:

,,Toate investițiile noastre în turismul intern sunt începând de acum anulate sau amânate. Primele măsuri pe care le-am întreprins în urma acestei decizii au fost în sensul evitării concedierii celor aproximativ 300 de angajați pe care grupul nostru îi are în acest moment. Este o responsabilitate foarte mare și este ultimul lucru pe care ni-l dorim. Trebuie însă înțeles foarte clar că este necesar ca statul să intervină urgent în segmentele afectate cu măsuri economice de susținere, dacă ne dorim să mai avem o industrie a turismului după această criză.”

Din păcate, toate eforturile uriașe făcute pentru turismul balnear în ultimul deceniu și care au rezultat într-o creștere sănătoasă a industriei, se află acum în pericol. A durat foarte mulți ani ca balneologia din România să poată să fie stabilizată și rentabilizată. Fără măsuri urgente vom pierde într-un timp spectaculos de scurt toți acești ani de progres pe care îi așteptau atâtea generații. Acum, fără aceste măsuri urgente, se vor pierde în doar câteva săptămâni de la 4 până la 5 ani de progres.”, a  declarat Marius Băzăvan, General Manager, Bacolux Hotels

Uși închise și la hotelul Versay

Nici hotelul Versay nu face rabat de la regulă. Toate rezervările au fost anulate pentru această perioadă urmând să se ia o decizie în funcție de evoluția lucrurilor. „La noi în hotel am luat toate măsurile de siguranță ce se impun: de la dezinfectanți, ce trebuie folosiți cu sfințenie și a căror utilizare o notăm în cele patru registre pe care le deținem, până la încetarea activității cu turiștii. Știm că este o perioadă în care trebuie sa fim înțelegători și cooperanți și sperăm să depășim cu brio această criză. De asemenea asigurăm și noi turiștii de tot suportul nostru și le stăm la dispoziție în permanență pentru clarificări”, a declarat Vera Gherga, unul dintre reprezentanții unității.

Închide și Grand Hotel Minerva Resort&Spa?

Grand Hotel Minerva Resort&Spa, încă o perlă a stațiunii de pe Cerna ia în calcul și ea măsurile de prevenție cauzate de actualul virus. Informațiile legate de modificarea programului vor fi comunicate ulterior de către administratori.