Coronavirusul impune situații ciudate. Ședințele instituțiilor publice se pot ține fie fără presă, fie pe grupul de WhatsApp!

Printre precizările exprese ale decretului privind starea de urgență se regăsește și cea referitoare la întâlnire publice, în privința limitării numărului de participanți. În această categorie intră și ședințele ordinare fie ale consiliilor locale, fie ale consiliilor județene. Primarii și președinții acestor instituții vor trebui să găsească soluții ca aceste ședințe să se țină. Cum se va proceda în Caraș-Severin?

Primarul Reșiței mărturisește că a fost luat prin surprindere, în condițiile în care, la astfel de ședințe numărul participanților este în general mare. „Mi-e greu să spun ce va fi. Ca toți ceilalți mă confrunt pentru prima dată în viață cu așa ceva. Nu avem un precedent de care să ne legăm și nici nu știm ce probleme vor fi în municipiu peste o zi, o săptămână sau până la sfârșitul lunii. Nu vreau să minimalizez acest aspect, deși pe lângă multe alte probleme ale momentului așa pare. Dacă nu sunt lucruri foarte urgente, fantastice care să presupună o întâlnire de acest gen, o ședință de Consiliu Local poate fi chiar și amânată. Dacă trebuie totuși să se țină, se poate face acest lucru fie doar cu consilierii locali sau să ne gândim la un grup pe WhatsApp al consilierilor locali”.

Popa spune că nu s-a gândit la așa ceva până acum, dar speră să găsească soluția cea mai bună în condițiile în care, de obicei, ședința ordinară a Consiliului Local Reșița este programată să aibă loc în ultimele două zile ale lunii.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Silviu Hurduzeu se gândește să mulțumească pe toată lumea, în limita unei întruniri de maximum 50 de persoane, așa cum este prevăzut în decretul stării de urgență semnat de președintele Klaus Iohannis.

„Eu sper să o țin, cu restricții la numărul de participanți la ședință, așa cum ni se cere în a cest moment. E adevărat, va fi greu, 31 de consilieri, cu mine cu tot, secretarul județului, directorul economic trebuie să fie, directorul de la Drumuri, managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, alți șefi de servicii și direcții a căror prezență se impune, se adună către 50. Poate nu vom mai invita presa și vom transmite online desfășurarea ei”, a precizat Hurduzeu.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/