Primarul Caransebeșului, urecheat de prefect pentru o măsură aplicată în criza coronavirusului

După ce Comitetul Local pentru Situații de Urgență Caransebeș a luat unele măsuri dure la nivelul municipiului de pe Timiș și Sebeș care ar fi trebuit să intre în vigoare odată cu decretarea sării de urgență, se pare că municipalitatea nu poate aplica aceste reguli. Mai mult, ele se revocă!

După emiterea Hotărârii nr. 4 din 16.03.2020 de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Caransebeş, Instituţia Prefectului Caraş-Severin aduce la cunoştinţă cetăţenilor că activităţile economice, de producţie, industriale, agricole, silvice, construcţii, exploatare resurse şi cercetare, transport rutier şi feroviar se vor derula în continuare. De asemenea, îşi vor continua activitatea serviciile de consultanţă şi cele din sectorul IT.

După convocarea unui comitet local în această dimineață la care a participat și prefectul județului, Cristian Gâfu, au fost revocate măsurile drastice pe care primarul Felix Borcean a fost dispus să le aplice pentru a nu fi răspândit coronavirusul. Acestea fac referire la închiderea completă a tuturor activităților economice.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

În cadrul ședinței s-a explicat că decretul prevede la Articolul 5 (1): Coordonarea integrată a măsurilor de răspuns cu caracter medical și de protecție civilă la situația de urgență generată de COVID-19 se realizează de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, în colaborare cu Ministerul Sănătății și cu celelalte instituții implicate în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc.

publicitate si promovare online banner maxagro