COVID-19 există, ucide! „Am slăbit 17 kg, 40 la sută din masa musculară s-a dus, după o lună nici nu mai știam să merg!”

Raluca Soran, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi din Caraș-Severin, a dezvăluit că medicul reșițean Robert Messer, care profesează în Anglia, a fost infectat cu COVID-19, cunoscând formele cele mai grave ale bolii, de care a scăpat după 44 de zile de tratament. A rămas însă cu o mulțime de sechele!

Messer, în vârstă de 46 ani, nu are afecțiuni patologice cronice, dar chiar și așa coronavirsul s-a dovedit extrem de periculos, aproape letal. A spus-o chiar medicul reșițean după ce a câștigat lupta cu boala. „Am fost internat și m-a făcut praf. 32 de zile de febră și am rămas cu sechele, spasme musculare încă în mâna și piciorul drept, mușchiul miocardic praf, splina praf, ficatul medium distrus, tensiune de 199/133, dar acum își revine cât de cât. Sunt încă pe 5 mg amelodipine pe zi. Am slăbit 17 kg în primele 32 de zile, 40 la sută din masa musculară s-a dus, după o lună nici nu mai știam să merg, credeți-mă!”, a mărturisit Robert Messer.

Stomatologul reșițean a fost internat de trei ori în spital și de fiecare dată medicii britanici l-au externat după numai câteva zile. Acum, povestește clipele de coșmar prin care a trecut: „Mă întrebau cum vreau să mor, acasă, cu oxigen, sau acolo, intubat. Lucrurile s-au schimbat când am început să iau claritromicină si am înlocuit Paracetamolul cu Aspirina. De trei ori m-a dus salvarea semiconștient, așa că am avut partea mea de iad, dar am avut noroc. Cel mai groaznic a fost în ziua 23, când eram pe targă și cu ajutorul medicului de la salvare am sunat familia, am dat toate pinurile de pe card si am spus că nu mai vin acasă”.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Stomatologul se reface greu după infectarea cu COVID-19, face în prezent doar triaj de pacienți, pentru că obosește foarte repede. „Să știți că virusul există, ucide, se adaptează indiferent de manipulările mediatice de acasă. Boala a ținut în total 44 de zile până am putut merge în două picioare!”, a transmis medicul Robert Messer din Liverpool.